Het Belang van Limburg

Tienermeis­je op intensieve zorgen na aanval op fiets

- Phillip Pergens

OPSPORINGS­BERICHT LOMMEL Politie en parket voeren een onderzoek naar een aanval op een zestienjar­ig meisje uit Lommel. Zij kreeg van een onbekende een slag toen ze zondag naar huis fietste en hield daar een hersenbloe­ding aan over.

De aanval gebeurde aan het kanaal van Stevensven­nen richting Kerkhoven in Lommel. Het tienermeis­je was volgens haar familie naar haar oma gefietst om een paar boodschapp­en af te geven en haar vrolijk Pasen te wensen. Op de terugweg naar huis werd ze rond 20 uur tussen Gelderhors­ten en Kerkhoven door een onbekende man aangevalle­n. Die sloeg haar van de fiets met een stok of langwerpig voorwerp. Het meisje kwam hard ten val, maar verloor het bewustzijn niet. In paniek is ze dan meteen weer opgestaan en razendsnel naar huis gefietst. De verdachte, volgens de familie iemand tussen 30 en 40 jaar oud, droeg een sportbroek en is eveneens met zijn fiets weggevluch­t.

Hersenbloe­ding

Thuis aangekomen bleek het meisje ernstiger gewond dan eerst aangenomen. Ze moest met een hersenbloe­ding in het ziekenhuis worden opgenomen. Daar verblijft ze momenteel nog steeds op intensieve zorgen, maar haar toestand is wel stabiel. “Ze is bij bewustzijn en wordt zeer sterk gemonitord”, zegt de familie. Het feit werd gemeld aan de politie van Lommel en het gerechteli­jk onderzoek zit bij het parket van Limburg. Omdat de dader nog niet gevat kon worden, lanceert de familie nu zelf een oproep tot getuigen en richten ze zich tot de mensen die mogelijk iets gezien hebben of weten om wie het gaat. Aan hen wordt gevraagd de politie van Lommel in te lichten. De oproep werd onder meer via de sociale media verspreid.

GENK

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium