Het Belang van Limburg

Zonen Wilmots genieten in Bordeaux van samenzijn

- Gunter Schoofs

VOETBAL BORDEAUX De broertjes Wilmots – Marten (21) en Reno (23) – spelen tegenwoord­ig voor het Sloveense ND Triglav Kranj. Maar ook hun competitie ligt stil en dus blazen de Wilmotsen uit bij papa Marc, die in Bordeaux woont.

Marc Wilmots vertoeft de dag van vandaag niet meer in België, Bordeaux is zijn thuisbasis geworden. De ex-bondscoach heeft er in deze coronadage­n zijn twee zonen op bezoek. “Het is een beetje raar om nog eens zo lange tijd allemaal samen te zijn”, lacht Marten, de jongste van de twee zonen van Wilmots. “Eigenlijk een beetje een geluk bij een ongeluk. We pingpongen samen, netflixen en onderhoude­n de conditie, zoals onze club dat ook voorschrij­ft.”

Fysiek programma

Reno blijkt de beste tafeltenni­sser, Marten zet zijn vader op twee. Is Marc ook de man die zijn zonen fit houdt in Bordeaux? “Toch niet. We doen gewoon het werk van onze fysiektrai­ner in Slovenië. Al is ook individuee­l trainen moeilijk. Hier mag je alleen buiten om medische redenen, om familie te bezoeken of om boodschapp­en te doen. We lopen dus wat rond het erf en dat is het. Gelukkig hebben we wel een loopband voorhanden en wat fitnessmat­eriaal, het lukt zo dus wel.”

Veel interesse

Triglav Kranj staat zevende in de Sloveense eerste klasse, Reno en Marten hadden er de jongste maanden allebei hun stek. “Wie Reno kent van zijn passage bij STVV ,zal misschien wat vreemd opkijken, maar hij is bij ons een echte nummer zes geworden. Ikzelf heb mijn plaats op de linkerflan­k, waar ik veel vrijheid krijg”, zegt Marten. “We hopen de competitie in Slovenië te kunnen afwerken, nadien zijn we vrij om voor een andere club te kiezen. Er is gelukkig veel interesse. Uit België, maar ook uit het buitenland. We wisten dat we die tussenstap even moesten maken. Deze club staat erom bekend: jonge spelers krijgen hier kansen. En deze kans in Slovenië hebben we niet aan pa te danken, wel aan een makelaar. We zien wel wat volgt, maar nu genieten we nog van het samenzijn in Bordeaux. De voorzorgsm­aatregelen blijven vervelend, maar het is ook wel genieten in het zonnetje.”

 ?? FOTO RR ?? Marten (links) en Reno (rechts). Beiden actief bij Triglav Kanj in de Sloveense eersteklas­se.
FOTO RR Marten (links) en Reno (rechts). Beiden actief bij Triglav Kanj in de Sloveense eersteklas­se.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium