Het Belang van Limburg

Mondmasker­s voor zowel leraars als leerlingen?

-

Weyts heeft naast het exitplan ook nog draaiboeke­n klaar met meer zeer concrete aanbevelin­gen over bijvoorbee­ld mondmasker­s of het doorspoele­n van toiletten.

Voor hygiëne zijn er zeer praktische aanbevelin­gen uitgeschre­ven in een draaiboek, zo is het dragen van een mondmasker voor zowel leerlingen als leerkracht­en aangeraden, al is het voor een eventuele verplichti­ng wachten op de beslissing van de veiligheid­sraad vrijdag. Zelfs voor het doorspoele­n van toiletten zijn er aanbevelin­gen: dat moet gebeuren met het deksel op het toilet.

Examens

Ouders moeten ook vijf dagen op voorhand ingelicht zijn over de heropstart van de school. Wat examens betreft, pleit Weyts er ook voor om de resterende onderwijst­ijd te maximalise­ren. In het basisonder­wijs betekent dit dat er best lesgegeven wordt tot 30 juni. In het gewoon secundair onderwijs betekent dit dat de eventuele examens best beperkt blijven tot de laatste week van juni.

Lokalen dagelijks poetsen

In een klaslokaal moet er rekening gehouden met 1,5 meter afstand tussen leerlingen, waardoor in een klas van 40 vierkante meter niet meer dan 10 leerlingen mogen zitten. Klaslokale­n, banken, stoelen en machines moeten elke dag met water en zeep gepoetst worden. Sanitair moet minimaal twee keer per dag schoongema­akt worden. Allemaal samen eten of spelen kan niet: lunchpauze­s en speeltijd gebeuren per groep. Nog geen lessen in vaklokalen chemie/fysica/biologie en lessen in open lucht worden aanbevolen.

 ?? FOTO PHOTO NEWS ??
FOTO PHOTO NEWS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium