Het Belang van Limburg

Arlette krijgt felicitati­es voor haar verjaardag van Sean Dhondt

- Jo Smeets

Arlette Craenen uit Bocholt – die het syndroom van Down heeft - viert woensdag haar vijftigste verjaardag. Normaal wordt zo’n dag uitgebreid gevierd bij vzw Tandem in Diepenbeek, maar het coronaviru­s beslist daar nu anders over. Gelukkig is er Sean Dhondt om het leed te verzachten.

In de weekends gaat Arlette doorgaans naar haar vader in Bocholt, maar die heeft ze nu al weken niet meer in levenden lijve gezien. Ook haar verjaardag, nu woensdag, moet ze zonder haar familie vieren. “We geven altijd een groot feest als hier iemand vijftig wordt”, zegt begeleider Tom Schepers van vzw Tandem in Diepenbeek. “Nu wordt het een kleiner feestje, zonder genodigden van buitenaf, maar wél met cadeautjes van het personeel en de andere bewoners.”

Videe en kroketten

Op de vraag waar ze haar verjaardag zal vieren, antwoordt Arlette kordaat: “Hier!” En dat ze dan tomatensoe­p met balletjes wil eten. “En videe en kroketten, en chocomouss­e als dessert.” “Dus maken we haar favoriete kostje met plezier voor haar klaar”, aldus Tom. “Als ontbijt eten we croissants en chocoladeb­roodjes. ’s Avonds gaan we wat dansen hier op de parking met een glaasje cava erbij. De hele dag zal in het teken van Arlette staan. We filmen alle feestelijk­heden, maken er een mooie montage van en sturen dat filmpje dan door naar de familie van Arlette. Zo zijn zij er toch ook een beetje bij.”

“Knappe man Sean”

Wie er ook niet bij kan zijn, is Sean Dhondt. Maar dat hoeft niet voor Arlette, want de artiest heeft permanent een plaats in haar hart. Dat blijkt wanneer onze fotograaf – met mondmasker­tje en ontsmette handen – even een blik mag werpen in haar kamer. Daar poseert ze trots voor de muur met foto’s van Sean. “Arlette is een trouwe kijker van The Voice”, zegt Tom, die meteen op zijn nummer gezet wordt door Arlette. “The Voice is gedaan. Maar ik kijk nu naar Sean in Liefde voor Muziek. Sean is een knappe man”, aldus Arlette.

Gemis beperken

Sean kan het feestje dus niet fysiek bijwonen, maar heeft als verrassing wel een filmpje opgenomen voor Arlette. “Mensen contactere­n me vaak voor dit soort filmpjes”, zegt hij. “Ik probeer hen daar zo veel mogelijk in tegemoet te komen, en al helemaal als het gaat om mensen als Arlette. Maar door tijdgebrek kan ik niet op alle aanvragen ingaan. Bij deze mijn welgemeend­e excuses aan iedereen die nooit antwoord heeft gekregen”, aldus Sean.

“Weet je wat ik zo mooi vind aan dit soort dingen? Je doet er de mensen echt een plezier mee. Ze worden er gelukkig van, en dat geluk straalt dan weer af op mij. Bovendien is het voor mij een kleine moeite.” Een kleine moeite voor Sean, een wereld van verschil voor Arlette. “Het zal een onvergetel­ijke dag worden voor haar”, besluit begeleider Tom. “Een dag waarop haar gemis tot het uiterste minimum beperkt zal worden.”

→ Bekijk het filmpje van Sean Dhondt op hbvl.be

 ?? FOTO LUC DAELEMANS ?? Haar familie kan jammer genoeg niet meevieren voor haar vijftigste verjaardag, maar bij vzw Tandem wordt Arlette toch uitgebreid in de bloemetjes gezet met haar lievelings­eten én een filmpje van Sean Dhont.
FOTO LUC DAELEMANS Haar familie kan jammer genoeg niet meevieren voor haar vijftigste verjaardag, maar bij vzw Tandem wordt Arlette toch uitgebreid in de bloemetjes gezet met haar lievelings­eten én een filmpje van Sean Dhont.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium