Het Belang van Limburg

Man slaat vrouw en dochter met hamer en verdwijnt spoorloos

- Nancy Vandebroek/Zahra Boufker

Alwin Boeja (52, inzet) uit Beringen werd zondagavon­d nog altijd opgespoord voor poging tot moord. Zaterdagna­middag viel hij zijn vrouw (46) en haar 28-jarige dochter aan met een hamer, waarna hij op de vlucht sloeg. De politie pakte in Beringen zaterdag twee vrienden van de dader op (foto), maar die bleken niets met de feiten te maken te hebben.

MOORDPOGIN­G

BERINGEN De politie was zondagavon­d nog op zoek naar de 52-jarige Alwin Boeja, de man die zaterdagna­middag zijn 46-jarige vrouw en haar 28-jarige dochter met een hamer aanviel in een huis aan de Stalsestee­nweg in Korspel bij Beringen. De man wordt opgespoord voor poging tot moord.

De feiten kwamen zaterdag rond 13.30 uur aan het licht. De dochter van de vrouw wist toen het huis te ontvluchte­n en zocht in de buurt hulp. “We waren thuis toen de dochter met volle kracht op het raam klopte,” vertelt een buurtbewon­er. “Ze vertoonde een hoofdwonde en ze hing vol bloed. We hebben meteen de politie gebeld en ook de drie andere kinderen opgevangen. We zijn met hen gaan wandelen, hebben voor hen gekookt en samen K3-liedjes gezongen. We wilden hen vooral een gevoel geven dat ze veilig waren. Het is wel jammer dat mensen die niets van de situatie afweten, roepen op sociale media dat het om buitenland­ers gaat die terug naar hun land moeten. Het is een normaal gezin waar het zaterdag jammer genoeg volledig uit de hand gelopen is. Moeder en dochter zijn ’s avonds uit het ziekenhuis ontslagen en zijn de kinderen komen halen. We zijn blij dat het gezin nu terug samen en veilig is. Ze worden elders opgevangen.”

In het huis in Korspel woont een gezin met vier kinderen: de vrouw heeft twee kinderen uit een vorige relatie en twee jonge kinderen met haar huidige en voortvluch­tige partner. De politie maakt sinds zaterdagna­middag jacht op de 52jarige vader. Een uitgebreid­e zoektocht in de omgeving van de woning, met de inzet van een helikopter, bleef zonder resultaat. Het Limburgse parket werd van het voorval op de hoogte gebracht en vorderde een onderzoeks­rechter die de verdachte laat opsporen wegens poging tot moord. Alwin Boeja is van Surinaamse origine, hij spreekt Nederlands met een accent, is naar schatting 1,70 meter groot en draagt vermoedeli­jk een witte polo en blauwe broek. De verdachte wordt dringend verzocht zich aan te melden bij een politiedie­nst.

In het kader van het onderzoek werden zaterdag ook twee mannen opgepakt en verhoord. Bleek dat ze niets met de feiten te maken hadden. Het gaat om vrienden van de vijftiger waarmee hij mogelijk zaterdag nog contact had. Het voorval is het vierde gewelddadi­ge feit deze maand in Limburg. Eerder vielen al dodelijke slachtoffe­rs bij relationel­e twisten in Zonhoven, Halen en Tessenderl­o.

→ Wie meer informatie heeft over Alwin Boeja kan bellen met de lokale politie Beringen/Ham/Tessenderl­o: 011/27 95 79

 ??  ??
 ??  ??
 ?? FOTO RR/ZAHRA BOUFKER ??
FOTO RR/ZAHRA BOUFKER
 ??  ?? De 52-jarige Alwin Boeja (inzet) wordt gezocht voor poging tot moord. De feiten gebeurden in een woning in Korspel.
De 52-jarige Alwin Boeja (inzet) wordt gezocht voor poging tot moord. De feiten gebeurden in een woning in Korspel.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium