Het Belang van Limburg

Coronaviru­s heeft steeds minder impact op Limburg

-

LIMBURGSE CIJFERS HASSELT

Voor Limburg werden zondag 50 nieuwe besmetting­en gemeld, dat is de laagste stijging in bijna twee weken. Het coronaviru­s laat onze provincie beetje bij beetje los.

Het afgelopen weekend kwamen er in Limburg 122 nieuwe coronabesm­ettingen bij, wat het totale aantal bevestigde besmetting­en op 5.136 brengt. Zondag was er sprake van 50 nieuwe positieve gevallen, het laagste aantal in twaalf dagen. Afgelopen weekend stierf er zowel in het Jessa Ziekenhuis in Hasselt als in het ZOL in Genk één coronapati­ënt. In het Sint

Franciscus­ziekenhuis in HeusdenZol­der en het Ziekenhuis Maas en Kempen in Maaseik vielen er geen corona-overlijden­s te betreuren. Van de drie andere Limburgse ziekenhuiz­en bereikten ons geen cijfers.

Dat brengt het totale dodenaanta­l in de Limburgse ziekenhuiz­en op minstens 340. Ondanks die hoge dodentol is het duidelijk dat het coronaviru­s steeds minder impact heeft op onze provincie. Limburg blijft het zwaarst getroffen, maar de andere provincies zijn aan een inhaalbewe­ging bezig. Begin deze maand was nog één op de zes overleden coronapati­ënten in ons land een Limburger, vandaag is dat nog één op de negen. Diezelfde trend is te zien bij het aantal besmetting­en. Op dit moment is nog één op de negen besmette Belgen afkomstig uit onze provincie, een maand geleden was dat nog één op de zeven.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium