Het Belang van Limburg

”TV versleten omdat ik hem niet vaak genoeg met kastje uitzet”

-

“De eerste maanden na de aankoop had ik inderdaad een heel goed beeld”, zegt Ludo. “Maar al binnen de garantiepe­riode begonnen zich ook problemen af te tekenen met mijn Panasonic, een toestel dat toch een paar duizend euro heeft gekost.”

“Ten tijde van mijn aankoop was er nog weinig informatie voorhanden over het risico op inbranden of vroegtijdi­g verslijten van pixels. Na normaal gebruik van ongeveer anderhalf jaar bleef het logo van VT4 als een schaduw zichtbaar op het scherm hangen, ook al schakelde ik over naar een andere zender. Blijkbaar had ik te vaak naar ‘De Slimste Mens’ gekeken.” “Er was nog iets. Personen die close in beelden kwamen, kregen een groene schijn over hun gelaat. Ik dacht aanvankeli­jk dat dit aan mijn kleurinste­lling lag, maar ik kreeg die schijn niet weg.”

“Ik ben zelf technicus en ging met een diagnose-app op zoek naar de oorzaak van de problemen. Ik vond dat er in het centrum van mijn scherm een vlak was van 30 cm doorsnede, waar de rode kleur minder goed doorkwam. Ik meldde dit probleem bij de verkoper en die stuurde het via de verdeler door naar Panasonic. Zonder dat ook maar één technicus mijn toestel gecontrole­erd had, kreeg ik een mail waarin werd toegegeven dat er een probleem kan ontstaan met stilstaand­e beelden, als die lang, met een intense lichtsterk­te en groot contrast blijven staan. Dat zou kunnen leiden tot inbranding.”

“Maar wij laten ons beeld zelden of nooit stilstaan. De instelling­en van het beeld zijn die van de fabriek. Toch weigert Panasonic me een herstellin­g of inruiling onder garantie. Mijn verkoper wil een geste doen van 900 euro, als ik hetzelfde toestel koop. Maar ik wil zo’n OLED niet meer.”

 ?? FOTO TOM PALMAERS ?? De kleuren op de dure OLED-TV van Ludo Bienkens zijn niet je dat. Veroorzaak­t door inbranding, stelt Panansonic, en dat valt niet onder garantie. Om de kleuren van je OLED gaaf te houden, zet je hem best uit met de afstandsbe­diening.
FOTO TOM PALMAERS De kleuren op de dure OLED-TV van Ludo Bienkens zijn niet je dat. Veroorzaak­t door inbranding, stelt Panansonic, en dat valt niet onder garantie. Om de kleuren van je OLED gaaf te houden, zet je hem best uit met de afstandsbe­diening.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium