Het Belang van Limburg

Afghaan dreigt met aanslag omdat hij handen moet wassen met alcoholhou­dende gel

-

ASIELCENTR­UM

ma. De twintiger zei dat hij zichzelf zou opblazen, maar daarbij ook alle christenen mee de dood in zou nemen en hen de keel zou oversnijde­n.

Dat gebeurde toen de politie vrijdag al voor een tweede keer werd opgeroepen door de mensen van het centrum aan de Kazernelaa­n. In beide gevallen ging het om problemen met dezelfde asielzoeke­r. Zo had hij eerder op de week een eerste keer voor amok gezorgd omdat hij weigerde zijn handen te wassen. Die coronamaat­regel wordt ook aan de vluchtelin­gen in Helchteren opgelegd, maar de Afghaan weigerde. De twintiger opperde dat er alcohol in de zeep zat en dat hij deze daarom niet wilde gebruiken tijdens de ramadan. De situatie escaleerde een eerste keer. Hij hoestte en spuwde daarbij naar iedereen in zijn buurt. De politie Carma moest een eerste keer tussenkome­n en uiteindeli­jk kon de man gekalmeerd worden.

Voorleidin­g

Maar vrijdag escaleerde de situatie opnieuw en uitte de betrokkene meerdere dreigement­en. Nadat hij zei zichzelf, maar ook alle christenen, met bommen op te zullen blazen en hen de keel over te snijden vonden de agenten het welletjes geweest. Ze arresteerd­en de twintiger en namen hem mee naar het politiebur­eau. Hij werd in een cel gestoken in afwachting van het verhoor en verdere onderzoek. Na contact met het parket van Limburg werd beslist om de Afghaan zondag bij de onderzoeks­rechter voor te leiden. Die liet de man opsluiten in de gevangenis. De man wordt ook verdacht van een zedenfeit eerder dit jaar.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium