Het Belang van Limburg

Yannick Desiron keert terug naar Limburg United

- Johnny Peeters

BASKETBAL LIMBURG UNITED Yannick Desiron keert na twee seizoenen Oostende terug naar Limburg United. Hij tekent een contract voor drie seizoenen. In zijn twee jaar aan de kust pakte hij twee keer de titel.

De center van 2m08 speelde van 2015 tot 2018 al bij Limburg United. “Ik ben heel blij dat ik terug kan komen”, aldus Desiron. “Het was geen echte verrassing voor mij, want we waren al enkele weken aan het praten. Ik had bij Oostende nog een optie voor volgend seizoen, maar na enkele gesprekken bleek dat hun plannen niet helemaal overeenkom­en met mijn eigen toekomstvi­sie. Met twee landstitel­s kijk ik terug op een heel mooie periode, al tel ik die van afgelopen seizoen niet echt mee want die hebben we niet kunnen vieren. Het was een heel leerrijke ervaring om samen te spelen met spelers die al een mooi palmares hebben. Coach Dario Gjergja heeft me veel bijgeleerd en ik wil ook de medische staf bedanken, want dankzij hen ben ik fysiek sterker geworden. Ik hoop dat ik dat kan verderzett­en bij Limburg United. We speelden ook Europees op een hoog niveau en bij Limburg zijn er ook opnieuw plannen om Europees te spelen.” “Onze ambitie is inderdaad om op termijn terug Europees te gaan spelen”, bevestigt voorzitter Maarten Bostyn. “Maar we weten nog niet of we dat volgend seizoen al gaan doen. Het wordt afwachten hoeveel schade de coronacris­is op ons budget zal hebben, want in tegenstell­ing tot bij voetbal kost Europees spelen voor een basketclub wel veel geld en brengt het niets op. We hebben Yannick voor drie jaar vastgelegd om te bouwen naar de toekomst.”

Zekerheid

“Een contract voor drie jaar was belangrijk voor mij zodat ik zekerheid heb”, aldus de 28-jarige Antwerpena­ar. “Ik wil niet elk seizoen naar een andere ploeg zoeken. Op sportief vlak zie ik mijn keuze niet als een stap terug, want ik heb mij in Hasselt altijd comfortabe­l gevoeld en wil meewerken aan die verdere opbouw. Brian Lynch zorgde ervoor dat ik kon doorbreken, maar ook Ronnie McCollum en Pascal Angillis hebben mij veel geholpen. Van de spelers van toen is enkel Wen Mukubu er nog. Hij is de perfecte kapitein. Coach Sacha Massot ken ik niet persoonlij­k, maar ik heb wel al veel positieve dingen van hem gezien en gehoord. Momenteel hou ik me enkel bezig met conditie- en krachttrai­ningen. Ik doe ook nog veel klusjes thuis, want mijn vriendin en ik hebben onlangs een huis gekocht in Antwerpen. Tijdens het seizoen ga ik wel op een appartemen­t komen wonen in Hasselt en zal Lara het grootste deel van de week ook bij mij zijn.”

 ?? FOTO RUDY DECLERCK ?? Yannick Desiron (links) vorig seizoen met Oostende tegen zijn ‘nieuwe’ club Limburg United.
FOTO RUDY DECLERCK Yannick Desiron (links) vorig seizoen met Oostende tegen zijn ‘nieuwe’ club Limburg United.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium