Het Belang van Limburg

Anesthesis­t kortwiekt cardioloog

- #LIMBURGTEG­ENCORONA HASSELT Dirk Jacobs

In het Jessa Ziekenhuis van Hasselt heeft dokter Hassanin Jalil het haar van zijn collega Pascal Vranckx mogen kortwieken. De opbrengst van de weddenscha­p gaat naar een goed doel.

Het eerste duel in de weddenscha­p 'Scheer de geneesheer', georganise­erd door artsen binnen het Jessa Ziekenhuis, is gewonnen door anesthesis­t-intensivis­t dr. Hassanin Jalil. Hij verzamelde in de afgelopen week 3.400 euro en dat was 450 euro meer dan zijn collega cardioloog-intensivis­t Pacal Vranckx. En dus mocht dokter Jalil met de tondeuse aan de slag. "Super blij dat mijn snor bewaard blijft", lachte Hassanin die met vlotte hand de schaar in het kapsel van collega Vranckx zette. "We blijven toch vrienden, Pascal", jende dokter Jalil. Eerst ging het grootste pak haar tegen de vlakte, met een scheerkop van 10 millimeter. "Is er nog een kortere snit mogelijk", vroeg spoedkappe­r Jalil aan profession­al Geert Lowette die zijn apparatuur leende. "How, nog korter", sputterde dokter Vranckx tegen, maar de zijkanten van zijn hoofd werden netjes getrimd op 6 millimeter. Een profession­ele coupe zowaar. "De gek is geschoren", lachte Pascal Vranckx. "Maar als we ooit de kans krijgen, wil ik nog een revanche."

De totale opbrengst van de actie, die wekelijks herhaald wordt, schenken de artsen aan projecten op lange termijn voor hun 'sterkmaker­s', de verpleegku­ndigen waarop ze elke dag kunnen rekenen.

Deze week gaat de strijd tussen spoedarts Steven Heemskerk en ORL-arts Kristof Deben. Waarop iedereen zich afvroeg wanneer we de eerste vrouwelijk­e deelnemer krijgen? De uitdaging ligt er.

 ?? FOTO SVEN DILLEN ?? Cardioloog Vranckx voor (links) en na (rechts) het kortwieken door anesthesis­t Jalil
FOTO SVEN DILLEN Cardioloog Vranckx voor (links) en na (rechts) het kortwieken door anesthesis­t Jalil
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium