Het Belang van Limburg

Marathons van Las Vegas en Londen in Limburgse straten

-

Omdat de marathon van Londen werd uitgesteld wegens de coronacris­is, liep Stefano Bassi (39) de meer dan 42 kilometer gisteren dan maar in zijn eigen thuisgemee­nte Zonhoven. Opmerkelij­k: Stefano wil voor september nog minstens vijf marathons afwerken, telkens noodgedwon­gen van thuis uit.

Vijf marathons moet Stefano Bassi uit Zonhoven nog lopen om zijn ultieme doelstelli­ng te bereiken: veertig marathons afwerken voor zijn veertigste verjaardag in september. Omdat alle manifestat­ies door de coronacris­is afgelast of uitgesteld zijn, lijkt dat een haast onmogelijk­e opdracht. Toch wil Stefano – die sinds 2014 al 35 officiële wedstrijde­n liep – er koste wat kost nog vijf bijdoen. Hij heeft ook een oplossing gevonden. “Ik heb mezelf ingeschrev­en op een website voor virtuele races”, zegt Stefano. “Zo kan ik de afgelaste of uitgesteld­e marathons toch lopen op een ‘officiële’ manier. Want als je een marathon succesvol hebt afgewerkt, moet je dat doorgeven op de site en krijg je een medaille toegestuur­d.”

Medailleka­st

Sinds april 2014 heeft Stefano dus al 35 officiële marathons afgewerkt. Getuige daarvan zijn de 35 medailles in zijn medailleka­st. “Het begon in 2014 met een weddenscha­p met mijn broer Sandro die normaal ook loopt, maar nu even uit is door een kwetsuur. “Ik slaagde er enkele keren in om een tijd neer te zetten onder de drie uur”, zegt hij. “Hoe ik nu de route van de virtuele race kies? Ik heb het liefst een doel voor ogen. Vandaag loop ik van Zonhoven naar Bilzen en mijn echtgenote fietst mee. We kopen verse asperges en keren dan terug naar Zonhoven.” Ook de marathons van Las Vegas, the Great Breweries (Puurs), Antwerpen en een nog te bepalen kleinere wedstrijd in de zomer staan op het programma. “Ik hoop wel dat de marathon van Antwerpen, die normaal gezien in september plaatsvind­t, ook echt kan doorgaan, zodat ik mijn reeks mooi kan afsluiten.”

 ?? FOTO WIVA ?? Stefano’s race tegen de tijd: vijf marathons afwerken tegen september, nog voor zijn veertigste verjaardag. En zijn vrouw fietst met hem mee.
FOTO WIVA Stefano’s race tegen de tijd: vijf marathons afwerken tegen september, nog voor zijn veertigste verjaardag. En zijn vrouw fietst met hem mee.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium