Het Belang van Limburg

“Ik voel me tekortschi­eten als moeder”

-

Veerle Ghesquiere (41) uit Hoeselt moet net als echtgenoot Koen (46) haar telewerk combineren met het zorgen voor hun vier kinderen. Wout (11) en Bas (8) volgen momenteel preteachin­g thuis. Het is volgens Veerle een opluchting dat ze iets hebben om zich mee bezig te houden. Ze maakt zich dus niet veel zorgen om haar twee oudste zonen. De ouders hebben echter ook nog een tweeling, Pim en Lot, van vijf jaar oud. Zij kunnen dus niet lang alleen blijven en hebben veel begeleidin­g nodig.

Het zit Veerle dwars dat ze haar tijd moet verdelen tussen de kinderen en het telewerk. “Door mijn werk heb ik niet altijd veel tijd voor hen. Ik kan de oudste twee niet altijd helpen met hun huiswerk, en met de tweeling kan ik niet altijd meespelen”, vertelt ze. “Ik voel me tekortschi­eten als moeder.” Koen en Veerle proberen hun tijd met de kinderen zo goed als mogelijk op te splitsen. “Iemand let op de tweeling zodat de andere even kan werken”, zegt Veerle.

Ze lijken het goed geregeld te hebben, maar het is vermoeiend. Er is geen tijd om tot rust te komen. Ondertusse­n maken ze zich ook zorgen over de zomervakan­tie. “Die staat elk jaar volgepland met kampen en opvang. We hebben een drukke job, dus we zullen daar dit jaar een oplossing voor moeten zoeken”, aldus Veerle. Ze geniet ervan om af en toe het huis eens te verlaten. “Ik hou er nu enorm van om boodschapp­en te doen. Dan ben ik even alleen en praat er niemand tegen me”, lacht Veerle.

 ?? FOTO SVEN DILLEN ?? Het zit Veerle dwars dat ze haar tijd moet verdelen onder de kinderen en het telewerken.
FOTO SVEN DILLEN Het zit Veerle dwars dat ze haar tijd moet verdelen onder de kinderen en het telewerken.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium