Het Belang van Limburg

“Haalbaar met strikt tijdschema”

-

Tina Tits (32) uit Halen heeft twee zonen. Matthieu is vier jaar en Frederik één jaar oud. Samen met vader Stijn (33) stelde ze een strikt dagschema op voor het gezin. Tina en Stijn doen beiden aan telewerk en het schema is volgens hen de enige manier om voldoende gedaan te krijgen. “Als ik aan het werk ben, zorgt Stijn voor de kinderen en omgekeerd”, vertelt Tina. “Zonder het schema zouden we met alles tegelijker­tijd bezig zijn en uiteindeli­jk toch niets productief gedaan hebben.”

De kinderen kunnen zich volgens Tina goed aan het schema houden. In de voormiddag spelen ze een gezelschap­sspel of maken ze een puzzel. In de namiddag maakt het gezin een wandeling of spelen ze buiten spelletjes. “De eerste weken was het enorm zwaar om het werk te combineren met de kinderen, maar we zijn er ondertusse­n een beetje aan gewend”, zegt Tina. Ze staan tegenwoord­ig iets vroeger op dan gewoonlijk. Op die manier kunnen ze de kinderen ’s avonds om acht uur in hun bed leggen en zelf nog doorwerken tot half tien. “We kunnen hierna nog een half uurtje samen ontspannen voor we in bed kruipen.”

Stijn en Tina vinden heel af en toe nog tijd voor zichzelf doorheen de dag. Op die momenten genieten ze van de kleine dingen. “Soms kan ik eens een kwartier door de krant bladeren. Dat is heel fijn en heel nodig”, vertelt ze. “Als alles goed is georganise­erd, is het dus haalbaar. Het is roeien met de riemen die je hebt.”

 ?? KAREL HEMERIJCKX
FOTO ?? Ouders Tina en Stijn stelden een strikt dagschema op voor zichzelf en de kinderen.
KAREL HEMERIJCKX FOTO Ouders Tina en Stijn stelden een strikt dagschema op voor zichzelf en de kinderen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium