Het Belang van Limburg

Minder boetes voor niet-essentiële verplaatsi­ngen

- Marij Wyers

De Limburgse politie heeft vorige week 577 corona-pv’s opgesteld. Dat zijn er minder dan de voorbije weken. Vorige week werden nog 726 inbreuken in Limburg vastgestel­d. Door de versoepeli­ng van het verplaatsi­ngsverbod zijn de inbreuken in sommige zones zelfs gehalveerd.

“Sommige politiezon­es hebben een daling van meer dan 50 procent. De daling is vooral te zien bij de inbreuken inzake het verplaatsi­ngsverbod, dit voornameli­jk sedert de verruiming van het begrip essentiële verplaatsi­ng”, zegt persmagist­raat Katja Vandoren. Sinds vorige week mag iedereen naar McDonald’s, een tuincentru­m, een doe-het-zelfzaak en nog altijd naar de winkel en de dokter. Het is wel nog altijd verboden om met meerdere inzittende­n in de auto te rijden, tenzij u familie bent. Altijd wel een excuus mogelijk voor een ritje zou u denken, maar zo eenvoudig is het niet. De politie trekt de ‘verklaring’ voor de rit nog altijd na.

Een overtredin­g op de coronamaat­regelen kost u 250 euro. Wie niet meteen betaalt of in herhaling valt, krijgt een pv dat overgemaak­t wordt aan het parket Limburg. De lokale politiekor­psen hebben sinds vorige vrijdag 499 coronaboet­es en -pv’s opgesteld. De Wegpolitie Limburg stelde op de snelwegen nog 78 pv’s op. Sinds het begin van de coronamaat­regelen zijn in deze provincie al 5.125 overtredin­gen beboet. Hier vindt u de cijfers per politiezon­e van afgelopen week en tussen haakjes het totaal sinds het begin van de coronacris­is:

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium