Het Belang van Limburg

Spuwende klant bedreigt medewerkst­er supermarkt

- Eddy Vandoren

Na een incident met een jonge medewerkst­er van Carrefour Market in Smeermaas is een agressieve klant uit de buurt opgepakt door de politie.

Het nieuws raakte nu pas bekend: enkele dagen geleden werd een jonge medewerkst­er van Carrefour Market in Smeermaas geconfront­eerd met een wel erg agressieve klant. Het meisje was verantwoor­delijk voor het desinfecte­ren van de winkelkarr­etjes en deed dit grondig, maar blijkbaar beviel dat een mannelijke klant niet. “Het gebeurde rond het middaguur”, bevestigt zaakvoerde­r Wilfried Collas. “Getuigen zagen hoe hij onze medewerkst­er aanpakte, tegen de muur duwde en zelfs bespuwde. In paniek rende het totaal verbijster­de meisje naar de winkelvera­ntwoordeli­jke, maar de man bleef zich agressief opstellen en maakte in de winkel amok. Terwijl hij nijdig zijn inkopen deed en afrekende werd de politie verwittigd. Ondertusse­n ontfermden zich een aantal collega’s over de medewerkst­er.”

Camera’s

Aan de hand van beelden van de beveiligin­gscamera’s kon de dader door de politie geïdentifi­ceerd worden. “We betreuren dit voorval uiteraard”, zegt Collas. “Onze medewerker­s doen al het mogelijke in het belang van onze klanten en op een uitzonderi­ng na wordt dat ook echt gewaardeer­d. Nagenoeg iedereen houdt zich aan de coronamaat­regelen.” Niet veel later werd de herriescho­pper thuis door de politie opgepakt. Sinds einde maart staan er op spuwincide­nten erg strenge sancties: van zware boetes tot zelfs gevangenis­straf.

 ?? FOTO EVA ?? De klant duwde de medewerkst­er van de supermarkt tegen de muur en bespuwde haar.
FOTO EVA De klant duwde de medewerkst­er van de supermarkt tegen de muur en bespuwde haar.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium