Het Belang van Limburg

Agressieve Perenaar verwondt agenten en ambulancie­r

- Phillip Pergens/Marij Wyers

Een 27-jarige man uit Peer heeft donderdaga­vond twee politiemen­sen en een ambulancie­r verwond bij een oproep over geweld in een huis in de Oudestraat in Peer. De agressor werd gearrestee­rd. Zijn toestand laat voorlopig nog niet toe om te worden verhoord.

De politie van de zone Kempenland werd donderdaga­vond rond 19.15 uur gealarmeer­d over geweld in een huis in de Oudestraat in Peer. Daar gedroeg een 27-jarige man zich agressief. Bij aankomst van de eerste politieplo­eg keerde de jongeman zich meteen tegen de politiemen­sen. Een van de inspecteur­s werd bij de haren getrokken. Twee extra politieplo­egen en een hondengele­ider werden in bijstand opgeroepen.

Gebroken rib

Een ambulancie­r die intussen ook was gearriveer­d, hielp bij het overmeeste­ren van de agressor. Bij die arrestatie raakten twee inspecteur­s en een ambulancie­r gewond. De gewonde hulpverlen­ers werden naar het ziekenhuis gebracht voor verzorging. Een van de agenten had onder andere een barst in de pols opgelopen. De collega kampte met bloeduitst­ortingen aan hoofd, nek en rug. De agenten hebben het ziekenhuis mogen verlaten. “Ze zijn bijzonder onder de indruk van de feiten”, zegt persmagist­raat Pieter Strauven. De ambulancie­r liep onder andere een gebroken rib op. Door de agressieve toestand van de verdachte werd hij ook naar het ziekenhuis gebracht. Zijn toestand liet het nog niet toe om verhoord te worden. Er bestaat een vermoeden dat de man onder invloed van drugs was.

“Een onderzoeks­rechter is gevat voor weerspanni­gheid en slagen en verwonding­en aan politiedie­nsten en ambulancie­rs”, zegt Pieter Strauven van het parket Limburg.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium