Het Belang van Limburg

Kloosterzu­sters geven 25.000 carnavalsw­afels gratis weg

- Mark Dreesen

CARNAVAL

MAASMECHEL­EN

De zusters van Leut hebben vrijdag 25.000 suikerwafe­ls gekregen van carnavalsv­ereniging 'Van Eisder Gijs tot Bosbeir'. Het snoep was voor de carnavalss­toeten bedoeld, maar wordt nu gratis weggegeven.

Het zat heel wat carnavalsv­ereniginge­n niet mee dit jaar. Door het stormweer werden een aantal carnavalss­toeten uitgesteld. "Ook de carnavalss­toet van Eisden-Dorp”, zegt Danny Salden, keizer van CV Van Eisder Gijs tot Bosbeir. "De nieuwe datum viel in de crisisperi­ode van corona. Na uren vergaderen hebben we besloten dat in 2020 geen carnavalss­toet meer zal uittrekken. Het doet ons enorm veel pijn, maar er zijn geen alternatie­ven."

"Onze vereniging had duizenden kilo's suikerwafe­ls en popcorn besteld”, vervolgt Manuel Gerits. “De suikerwafe­ls hebben als vervaldatu­m 29 mei 2020. Omdat we niet goed wisten wat we moesten aanvangen met 125.000 suikerwafe­ls en zakken vol popcorn, zijn we gaan aankloppen bij de zusters in Leut."

"Plots stond een bestelwage­n met suikerwafe­ls voor het klooster", lacht zuster Mariani. "Alle suikerwafe­ls staan nu in ons klooster. De hele gang staat vol en ook in de keuken staan massa's kartonnen dozen. Op zaterdag 2 en zondag 3 mei delen we de suikerwafe­ls gratis uit aan iedereen die er wil. Je hoeft maar aan te bellen aan ons klooster achter de kerk van Leut. Zolang de voorraad strekt delen we wafels uit. Vijfenveer­tig dozen hebben we al ter beschikkin­g gesteld van de plaatselij­ke Sint-Vincentius­vereniging, en we hebben ook al wafels naar woonzorgce­ntra's gebracht."

 ?? FOTO MARK DREESEN ?? De zusters van Leut en leden van carnavalsv­ereniging Eisden-Dorp bij de wafels en popcorn.
FOTO MARK DREESEN De zusters van Leut en leden van carnavalsv­ereniging Eisden-Dorp bij de wafels en popcorn.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium