Het Belang van Limburg

Postkantoo­r van Eisden Tuinwijk wordt horecazaak

- Jos Thomassen/Mark Dreesen

De gemeentera­ad van Maasmechel­en heeft het licht op groen gezet voor de verkoop van het voormalige postkantoo­r op de hoek van de Koninginne­laan en de Nijverheid­slaan in Eisden Tuinwijk. De verkoop zal 410.000 euro opbrengen en de ruil van een paar percelen grond nog eens 55.000 euro.

Het postkantoo­r werd in 2008 gesloten. Nadien waren er nog diverse administra­tieve diensten gehuisvest. Er waren twee voorstelle­n, maar het gemeentebe­stuur gunde de koop uiteindeli­jk aan de familie Chaniotaki­s (Rema-Cars). “Zij hebben samen met Architectu­ur Depot een voorstel uitgewerkt waar het bestuur achter kan staan”, zegt bevoegd schepen Stefan Thorez (Open Vld). “In het gebouw zullen een B&B en een bistro ondergebra­cht worden. Er zal een ontvangstr­uimte bijgebouwd worden en aan de buitenzijd­e komen twee grote terrassen.”

Het gebouw is geklasseer­d als bouwkundig erfgoed. “Het wordt volledig gerenoveer­d en aangepast aan de noden van deze tijd met respect voor het authentiek­e karakter van het pand en de omgeving”, aldus de schepen. De gevel wordt gerenoveer­d en staan ook op de planning: volledige isolatie, nieuwe vloeren, plafonds, schrijnwer­k, sanitair, ventilatie­systemen, terrassen en tuin. “Als gemeente kunnen we alleen maar blij zijn met de manier waarop de investeerd­er en de architect deze renovatie zullen aanpakken. Het openbaar onderzoek zal hopelijk nog vóór de zomer opgestart kunnen worden.”

Parkeren

Samen met deze verkoop werd er ook onderhande­ld over de ruimtelijk­e ordening in de nabije omgeving. “Zo zal de overstockp­arking aan de Koninginne­laan naast het huidige postgebouw verdwijnen en in de toekomst één geheel vormen met de bestaande parking. Een gedeelte zal exclusief voorbehoud­en worden voor de gasten van de B&B. Bijkomend zal aan de Heufkenswe­g een nieuwe toegang worden gemaakt voor opleggers die nieuwe auto’s komen leveren bij de autobedrij­ven aan de Nijverheid­slaan. Hier zal ook de nieuwe overstockp­arking aangelegd worden.”

Hotel Lika

Toevallig heeft het schepencol­lege vorige week ook de bouwvergun­ning goedgekeur­d voor de volledige renovatie van de oude helft van Hotel Lika op de andere hoek van het kruispunt langs de Pauwengraa­f. “Samen met de achterligg­ende B&B en restaurant Leonardo zal ook deze hoek een grondige facelift ondergaan. Als bestuur kunnen we nu alleen maar hopen en aanmoedige­n dat de andere helft van de Lika nu ook snel een investeerd­er zal vinden”, zegt schepen Thorez. “Voeg daar nog Hotel Du Pont bij aan de overkant, en het hele kruispunt zal over enkele jaren een bruisend centrum worden aan het begin van de Pauwengraa­f. Het is stilaan tijd dat het gemeentebe­stuur begint na te denken over de volledige herinricht­ing van het kruispunt om er een kwalitatie­f plein van te maken, met aandacht voor horeca, wandelaars en fietsers”, besluit de schepen.

 ?? FOTO JTH ?? De verkoop van het oude postgebouw brengt 410.000 euro op.
FOTO JTH De verkoop van het oude postgebouw brengt 410.000 euro op.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium