Het Belang van Limburg

Dineren in serres

-

Er zijn al heel wat nieuwe initiatiev­en in het buitenland om de horeca straks weer veilig te laten opengaan. Een paar creatieve voorbeelde­n.

➜ In de Litouwse hoofdstad Vilnius zijn 18 openbare pleinen omgetoverd tot café- en restaurant­ruimte. Op die pleinen kunnen mensen de nodige afstand bewaren.

➜ Het Amsterdams­e Mediametic laat binnenkort de gasten dineren in serres. Zo kunnen ze veilig tafelen in een uniek decor aan de waterkant. Ook andere restaurant­s zetten in op het opdelen van de ruimte in afgescheid­en kamertjes.

➜ Drie jonge Nederlande­rs hebben het systeem OrderMe ontwikkeld. Daarmee kunnen gasten zelf de bestelling­en doorgeven aan de keuken door met hun smartphone een QR-code te scannen. Betalen gebeurt op dezelfde manier. De Nederlands­e horeca-uitbater Cas Jansen wil zijn klanten dan weer laten bestellen via een app. De gerechten en drankjes worden op een centrale tafel gezet en de klanten krijgen een seintje wanneer ze die zelf mogen ophalen.

➜ Satelliet, gespeciali­seerd in horecameub­ilair, heeft de productlij­n InBetween ontwikkeld met makkelijk verplaatsb­are schermen (foto) die zowel binnen als buiten tussen de tafeltjes gezet kunnen worden.

➜ Drive-ins, waarbij klanten bediend worden in hun wagen. In Denemarken denkt competitie­leider FC Midtjyllan­d zelfs aan een drive-invoetbalw­edstrijd, waarbij de supporters vanuit hun wagen de match in het stadion kunnen volgen op grote schermen. In eigen land wil Beat Park concerten organisere­n in de provincieh­oofdplaats­en die live gevolgd kunnen worden op een groot projecties­cherm vanuit de wagen. Je drank breng je zelf mee.

 ?? FOTO AP ?? In Vilnius zijn pleinen omgetoverd tot cafés en restaurant­s.
FOTO AP In Vilnius zijn pleinen omgetoverd tot cafés en restaurant­s.
 ??  ??
 ??  ?? Mediametic laat mensen dineren in een serre aan de waterkant. FOTO WILLEM VELTHOVEN / ANNE LAKEMAN VOOR MEDIAMATIC AMSTERDAM.
Mediametic laat mensen dineren in een serre aan de waterkant. FOTO WILLEM VELTHOVEN / ANNE LAKEMAN VOOR MEDIAMATIC AMSTERDAM.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium