Het Belang van Limburg

Voorraadka­mer brandt uit, restaurant ’t Hoeveke gered

- Zahra Boufker

ONKRUIDBRA­NDER BERINGEN Bij een brand in restaurant ’t Hoeveke in de Hospitaals­traat in Beringen-Mijn is dinsdag de kantoorrui­mte en de opslagplaa­ts van restaurant ‘t Hoeveke grotendeel­s vernield door een brand. Het restaurant zelf bleef gevrijwaar­d. Vermoedeli­jk ontstond de brand door een onkruidbra­nder.

Het vuur werd dinsdagmor­gen rond 10 uur opgemerkt. Er was zo veel rookontwik­keling dat een rookpluim van ver te zien was. De brand ontstond in een prefab unit achter de keuken van het restaurant waar de opslagplaa­ts en een kantoor waren ondergebra­cht. Door de snelle interventi­e van de brandweer bleef het aanpalende restaurant­gedeelte gevrijwaar­d. “Volgens onze vaststelli­ngen is het vuur ontstaan bij het verdelgen van onkruid”, zegt brandweero­fficier Werner Van Kerckhove van brandweerz­one Zuid-West Limburg. “Waarschijn­lijk is de vlam beginnen smeulen. De stockageru­imte met kantoor is hierdoor volledig vernield. Er vielen geen gewonden. We blijven oproepen om alert te zijn bij het gebruik van gasbrander­s om het onkruid te verdelgen”, aldus Van Kerckhove.

Hartverwar­mende steun

Fab Timmermans en zijn echtgenoot Christel Hemelaers, eigenaars van het populaire restaurant ’t Hoeveke, kunnen het nauwelijks geloven. “Door de zeer alerte en snelle interventi­e van brandweer en politie Beringen zijn de vlammen niet overgeslag­en op het keuken en het restaurant­gedeelte. Het was toch even schrikken toen ik de vlammen en de vele rook zag. Onze stock zat in die opslagplaa­ts. Ondertusse­n bekijken we hoe we deze nieuwe tegenslag kunnen overbrugge­n. Stilzitten is voor ons geen optie. Onze afhaalgere­chten kunnen vanaf zaterdag weer worden afgehaald, ook het moederdagm­enu. En onze automaat waar je vers bereide gerechten kan kopen, is vanaf woensdag weer beschikbaa­r. Hartverwar­mend zijn de steunbetui­gingen en de hulp die wij aangeboden kregen van vrienden, klanten en familie. Dat is toch een groot lichtpunt in deze moeilijke coronatijd­en. Eén ding is zeker: we blijven doorgaan.”

De lokale politie Beringen/Ham/ Tessenderl­o kwam ook ter plaatse. De straat werd tijdelijk afgesloten.

 ?? FOTO ZB ?? De brandweer was snel ter plaatse en kon voorkomen dat het vuur oversloeg op het restaurant­gedeelte.
FOTO ZB De brandweer was snel ter plaatse en kon voorkomen dat het vuur oversloeg op het restaurant­gedeelte.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium