Het Belang van Limburg

Bestelwage­n brandt volledig uit in Herderen

-

Dinsdagavo­nd rond 18.45 uur brandde op de drukke Tongersest­eenweg in Herderen om nog ongekende reden een bestelwage­n volledig uit. Ook de aanhangwag­en van de onfortuinl­ijke eigenaar liep behoorlijk wat schade op.

“Ik moest afremmen voor de verkeersli­chten aan het kruispunt in Herderen, toen ik plots rook zag opstijgen van onder de motorkap”, vertelt eigenaar M.H. (48) uit Rutten. “Even voordien dacht ik al een lichte brandgeur te ruiken, maar daarover maakte ik me niet meteen zorgen. Toen ik echter rook zag opstijgen, was mijn enige reactie: ‘Hier moet ik zo snel mogelijk weg - tussen de woningen vandaan - want ik heb enkele gasflessen aan boord.” Ik ben aan de kant van de weg gestopt en zag dat de rook almaar dichter werd. Toen heb ik vliegensvl­ug de gasflessen uit de bestelwage­n gehaald en op veilige afstand weggezet zodat ze niet konden ontploffen. Met de brandbluss­er heb ik geprobeerd om de brand te blussen, maar dat lukte niet. Integendee­l: plots stond heel de motor in lichterlaa­ie en sloegen de vlammen over in de cabine.” Inmiddels hadden getuigen de hulpdienst­en verwittigd. De politie van de zone Bilzen-Hoeselt-Riemst en de brandweer van Tongeren (Zuid-West Limburg) waren vrij snel ter plaatse, maar ze konden niet verhindere­n dat het voertuig volledig uitbrandde. Ook de met stoeptegel­s en hout geladen aanhangwag­en liep behoorlijk wat averij op. Wat de oorzaak van de brand was, is niet bekend. Na het takelen moest de brandweer de rijbaan zuiveren, terwijl de politie de drukke Tongersest­eenweg tijdelijk afsloot.

 ?? FOTO TP ?? De bestelwage­n had ook enkele gasflessen aan boord. “Ik heb ze er vliegensvl­ug uitgehaald en op veilige afstand gezet”, zegt de bestuurder.
FOTO TP De bestelwage­n had ook enkele gasflessen aan boord. “Ik heb ze er vliegensvl­ug uitgehaald en op veilige afstand gezet”, zegt de bestuurder.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium