Het Belang van Limburg

“Eén koers die telt: de Tour”

-

Wanneer we Tim Wellens in Monaco aan de lijn krijgen, heeft hij net een eerste blik geworpen op de kakelverse kalender. “Het is alvast leuk dat er zoiets als een programma is. Uiteraard moeten we afwachten of alles zal kunnen doorgaan, maar ik ben optimistis­ch gestemd. Tot dusver moesten we het stellen met louter geruchten en dat begon toch wel vervelend te worden. Ik heb graag duidelijkh­eid en die is er nu. Indien er nu iets tussenkomt, kan er niet meer geschoven worden. Simpel. Voor de omkadering belooft het echter niet simpel te worden. Renners, verzorgers, wagenpark, vluchten verdelen over de verschille­nde wedstrijde­n… Ga er maar aan staan. Dat belooft een hels karwei te worden. Maar ik denk dat niemand gaat sakkeren. We gaan met zijn allen blij zijn wanneer we weer hard kunnen werken.” Praten over zijn persoonlij­ke programma vindt Tim veel te voorbarig. “Dat moet uiteraard eerst met de ploeg doorgespro­ken worden.” Wellens wil desondanks wel ingaan op enkele dilemma’s die zich aandienen. Een rittenkoer­s rijden die al op zijn palmares prijkt, zoals de Ronde van Polen, of van start gaan in Milaan-Sanremo? “Op papier rij je natuurlijk liever Sanremo. Aan die wedstrijd kleeft meer prestige. Maar is dat verstandig als jouw team met Ewan, Degenkolb en

Gilbert drie kandidaat-winnaars aan de start brengt? Zulke zaken zullen we dus moeten bespreken.”

De voorbije jaren trok Tim graag naar Canada, voor het tweeluik Québec-Montréal. Laatstgeno­emde wist de Truienaar in 2015 al op zijn naam te schrijven. Dit jaar valt die oversteek echter gelijk met de Tour. “Die keuze is makkelijk”, vindt Tim. “In theorie is er één koers die telt: de Tour. Dat is veruit de belangrijk­ste koers van het jaar. Hoe we de puzzel na de Tour gaan leggen, dat is een ander paar mouwen. Gelukkig hebben we nog tijd zat om daarover na te denken”, besluit Wellens, die sinds kort weer op de weg mag trainen in het Prinsdom en op Franse wegen.

VALERIO PIVA (TEAM CCC)

JASPER PHILIPSEN (UAE TEAM EMIRATES)

 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? Tim Wellens: “Hoe we de puzzel na de Tour gaan leggen, dat is een ander paar mouwen. Gelukkig hebben we nog tijd zat om daarover na te denken.”
FOTO PHOTO NEWS Tim Wellens: “Hoe we de puzzel na de Tour gaan leggen, dat is een ander paar mouwen. Gelukkig hebben we nog tijd zat om daarover na te denken.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium