Het Belang van Limburg

Nathalie Lemmens tekent bij Parijs

- Rob Kwanten

VOLLEYBAL PARIJS Stade Français Paris SaintCloud heeft de transfer van Nathalie Lemmens aangekondi­gd. Het jeugdprodu­ct van Tamera Lummen en VCK Bolderberg komt over het Duitse Wiesbaden, waar ze de laatste twee seizoenen actief was.

Na de uitbraak van Covid19 was het qua aanbieding­en lang windstil”, steekt de 25-jarige middenspee­lster van wal. “Het seizoen was gedaan en ik studeerde thuis voor mijn bachelor biochemie. Plots kwam mijn manager met Parijs op de proppen. De aanbieding was op alle vlakken interessan­t en Parijs is een toffe stad om in te wonen. Ik krijg een profcontra­ct en de club zorgt voor huisvestin­g. Ik heb er dus niet zo lang over moeten nadenken. Na twee jaar in de Duitse competitie is dit een mooie volgende stap. Qua niveau zijn Duitsland en Frankrijk vergelijkb­aar, maar Parijs is toch een naam die mooi op je CV staat.” Ex-Yellow Tigers Valérie Courtois en Els Vandesteen­e verdedigde­n in het verleden ook al kleuren van het Parijse team. “Ik heb hen een berichtje gestuurd”, geeft Lemmens toe. “In de volleybalw­ereld circuleren soms de wildste verhalen. Het kan dus geen kwaad om even wat meer informatie in te winnen. Maar ze waren uitermate positief over de club en de werking. Dat was misschien wel het laatste duwtje in de rug dat ik nodig had.”

Ondanks haar profcontra­ct en verblijf in Frankrijk zal Lemmens in Leuven blijven studeren. “Al is dat zeker niet eenvoudig. Door mijn Belgisch topsportst­atuut kan ik mijn examens wel spreiden. Maar wat betreft de lessen moet je toch zelf zien te regelen. Overleggen met de proffen is voor mij de boodschap. Tot nu toe is dat vrij goed gelukt, maar voor mijn master bio-ingenieur en vooral mijn masterproe­f verwacht ik toch enkele probleempj­es. Maar dat zijn zorgen voor later”, geeft Nathalie nog mee.

Na haar jeugdjaren bij Lummen en Bolderberg kwam Lemmens op de topsportsc­hool in Vilvoorde terecht. In 2013 volgde op 18jarige leeftijd de logische overstap naar Kieldrecht, waarmee ze drie titels en vier bekers pakte. In 2018 stak ze de grens over naar Wiesbaden. Lemmens maakt uiteraard ook deel uit van de Yellow Tigers.

 ?? KINNET
FOTO INGE ?? Lemmens (nr. 19) won wat informatie in over Stade Francais Paris Saint-Cloud bij ex-Yellow Tiger Valérie Courtois (nr. 4).
KINNET FOTO INGE Lemmens (nr. 19) won wat informatie in over Stade Francais Paris Saint-Cloud bij ex-Yellow Tiger Valérie Courtois (nr. 4).

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium