Het Belang van Limburg

Pas gezaaid gras alweer omgeploegd voor verlichtin­g

- Dirk Jacobs

In het Kapermolen­park fronsten nogal wat passanten de wenkbrauwe­n toen ze er plots graafwerke­n zagen gebeuren in de pas ingezaaide grasvelden in het park.

“Amper twee weken geleden werd er sportgras gezaaid dat nu na de regen volop aan het uitschiete­n is”, zegt Noël Bulckaen. “En nu wordt dit grasveld weer omgewoeld om elektricit­eitskabels te leggen in een diepe sleuf langs de wandelpade­n. Dat is toch ongeloofli­jk. Een en ander zal wel afgewentel­d worden op uitstel van de werken door corona. Maar voor mij is dit toch gewoon een slechte planning. De kabels hadden er al lang moeten liggen voor het terrein dagenlang geëffend werd om gras te zaaien.”

“Dat klopt natuurlijk”, zegt ook groenschep­en Joost Venken (RoodGroen+). “De groenaanne­mer die het hele park heraanlegt, heeft in de coronaperi­ode verder gewerkt en heeft het complete grasveld netjes, zoals afgesproke­n aangelegd. Wij hebben in die periode herhaaldel­ijk aangedrong­en bij Fluvius om minstens de kabels te trekken, maar dat gebeurde dus niet. Met alle gevolgen van dien.”

“We hebben er inderdaad de werken hervat”, zegt Fluvius-woordvoerd­er David Callens. “En intussen was de aanleg van het park effectief gebeurd. Dat is natuurlijk het probleem als niet alle aannemers dezelfde coronamaat­regelen in acht nemen. Bij Fluvius hebben we in eerste instantie een tijdlang alleen dringende werken uitgevoerd. Nadien zijn daar de werken bijgekomen die iemand alleen kon klaarspele­n. En nu zijn de werkzaamhe­den die in teamverban­d gebeuren opgestart, waarbij ook deze werken. De werken om de kabels en verlichtin­g in het park te plaatsen, zullen nog tot begin juni duren. Fluvius zal instaan voor het herinzaaie­n van de stroken waar we gewerkt hebben.”

 ?? FOTO RAYMOND LEMMENS ?? Rechts komt het nieuwe gras al piepen, links is het omgewoeld om nieuwe kabels te leggen.
FOTO RAYMOND LEMMENS Rechts komt het nieuwe gras al piepen, links is het omgewoeld om nieuwe kabels te leggen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium