Het Belang van Limburg

Camping ’t Soete Dal bouwt 39 nieuwe chalets

39 nieuwe chalets, een nieuwe speeltuin en een virtueel spel à la Pokemon Go. Daarmee wil de uitbater van camping ’t Soete Dal in Zutendaal deze zomer vakantiega­ngers uit eigen land aantrekken.

- Chris Nelis

Eerder dit jaar zijn er al nieuwe chalets neergepoot in camping ’t Soete Dal. Daar komen binnenkort nog eens 39 stuks bij. “We willen ons inderdaad voorbereid­en op de zomer”, zegt uitbater Wilderal Vantereyt. “De schade goedmaken zal ons niet meer lukken. Wel hopen we dat het coronaprob­leem snel van de baan is en dat de zomer veel toeristen uit eigen land op de been brengt. Een openingsda­tum hebben we nog niet. Ik heb de afgelopen periode wel tijd gehad om Zutendaal eens goed te bewonderen. In vijf weken heb ik meer gezien dan de afgelopen vijftien jaar dat ik er woon. Het is een prachtig gebied om te wandelen, te fietsen en voor andere vormen van recreatie. Ik sta eerlijk gezegd te kijken van de pracht van Papendaal. Wel vind ik het erg vreemd dat mensen die in Brussel of Antwerpen wonen dit weten, en Limburgers bijna niet.” Volgens Vantereyt kennen de meeste mensen ’t Soete Dal doordat ze met een jeugdbeweg­ing in Zutendaal op kamp waren. “Zo groeide de mond- aan mondrecla

me ook buiten de provincie.”

Pokemon

Welke richtlijne­n de nationale veiligheid­sraad zal formuleren in functie van de zomervakan­tie, weet ook Vantereyt niet. Maar hij wil niet bij de pakken blijven zitten. “We gaan er alleszins voor zorgen dat het aanbod voor onze gasten erg aantrekkel­ijk is”, zegt Vantereyt. “De nieuwe chalets maken daar deel van uit. Maar we hebben ook al een nagelnieuw­e avonturens­peeltuin laten plaatsen. We willen dan ook meer inzetten op beleving. In die zin hebben we een virtueel spel ontwikkeld dat veel weg heeft van Pokemon Go. Kinderen gaan met een tablet of smartphone op zoek naar virtuele dieren die ze in wezen in deze bossen ook in het echt kunnen aantreffen. Elk dier dat ze vinden, levert punten op. En als je een bepaalde hoeveelhei­d punten hebt verzameld, kan je een niveau hoger. Het spel kunnen we bijna eindeloos verder uitbouwen.”

“We hebben een spel ontwikkeld dat veel weg heeft van Pokemon Go. Kinderen zoeken met

een tablet in de bossen naar dieren”

Wilderal Vantereyt

uitbater

 ?? FOTO CHRIS NELIS ?? De schade door het coronaviru­s goedmaken zal volgens de uitbater niet meer lukken. “Maar een goede voorbereid­ing kan al iets redden”, zegt uitbater Wilderal Vantereyt.
FOTO CHRIS NELIS De schade door het coronaviru­s goedmaken zal volgens de uitbater niet meer lukken. “Maar een goede voorbereid­ing kan al iets redden”, zegt uitbater Wilderal Vantereyt.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium