Het Belang van Limburg

250.000 euro om economie te steunen

-

Corona: De gemeentera­ad verliep voor het eerst via een videoconfe­rentie, in maart gebeurde dit nog via mail. Nu kon de bevolking de raadszitti­ng mee volgen. In totaal waren er een 350 volgers. Jan Schonkeren (OO) informeerd­e naar initiatiev­en om de lokale economie te ondersteun­en. “Op de gemeenscha­ppelijke website van gemeente en Unizo zijn niet alle middenstan­ders terug te vinden. Waarom geen koppeling met de gemeenteli­jke website?”, aldus Vanita Mertens (Groen). “Aankoopche­ques om middenstan­d en horeca te ondersteun­en en de actie met Unizo ‘koop in Oudsbergen’ worden in mei geëvalueer­d”, beloofde schepen Benny Spreeuwers (CD&V). Schepen Kurt Plessers (CD&V) gaf een ruim overzicht van coronabesm­ettingen tot de sociale initiatiev­en en het uitrollen van een gemeenteli­jk actieplan. “Oudsbergen voorziet 250.000 euro om de plaatselij­ke economie te ondersteun­en. Op welke manier wordt nog bekeken”, besloot burgemeest­er Ceyssens.

Zwembad: Er komt geen instructie­zwembad in de sportzone. “De privé-investeerd­er haakte af”, weet schepen Ilse Wevers (CD&V). “Is er een bewijs van de opschorten­de voorwaarde­n? Dit mag niet de regel worden”, vindt Jan Schonkeren (OO). “Of er nieuwe investeerd­ers zijn?”, wilde Katrien Ramaekers (N-VA) weten. Wevers verkiest een minnelijke schikking boven een procedure. “De investeerd­er kreeg het project financieel niet rond. De parking en het bouwprojec­t van Judo Oudsbergen komt er wel. Er wordt gezocht naar nieuwe partners, een marktbevra­ging volgt.”

Bomenkap: Voor de versterkin­g van de hoogspanni­ngslijn worden er in Ellikom bomen gekapt. Patrick Creemers (N-VA) informeert naar de boscompens­atie. “Er komt andere natuur zodat boscompens­atie niet nodig is,” zegt schepen Marc Goossens (CD&V). (rdr)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium