Het Belang van Limburg

Mathieu van der Poel: “Jammer dat ik niet naar de Tour kan”

- Hugo Coorevits

WIELRENNEN “Natuurlijk had ik graag alsnog de Tour gereden, maar omdat ik wist dat de kansen om toch te kunnen starten bijzonder klein waren, had ik daar ook mijn zinnen niet op gezet.” Het was geen ontgoochel­de Mathieu van der Poel die we aan de lijn hadden.

De wereldvede­tte van AlpecinFen­ix viel niet plomp achterover toen Tourbaas Christian Prudhomme dinsdagavo­nd verklaarde dat er niets gewijzigd wordt aan het deelnemers­veld van de Ronde van Frankrijk

van eind augustus. “Ik had al signalen in die richting opgevangen. Dus is dat geen grote teleurstel­ling”, aldus van der Poel. “Al hadden we liever in Nice aan de start gestaan. Maar dat is nu eenmaal het risico als je niet tot een World Tour-team behoort. Het is jammer omdat het nu perfect had gekund in dit rustig jaar, maar anderzijds stond er door de Olympische Spelen dit jaar geen grote ronde op de planning.”

Klassieker­s

Van der Poel gaat vol voor de klassieker­s. “Indien al de rest doorgaat, zal ik het wel nog druk genoeg hebben. Ik wil dit jaar nog op de weg koersen, mountainbi­ken als het kan én een winter met maximaal vijftien crossen rijden.”

“Met heel mijn hart hoop ik dat dit de vaste kalender is, maar ik durf dat nog niet hardop te zeggen. Anderzijds is het nog bijna twee maanden tot de Strade Bianche. Dat is normaal de eerste koers die ik rijd. Als we tegen dan nog niet een beetje gewoon kunnen leven, dan zou dat heel erg zijn.” “Ik denk dat we heel blij mogen zijn als het zo druk wordt als gepland. Ik ben ook benieuwd welke keuze de renners zullen maken. Dat kan nog leuke toestanden geven. Ik ga ermee akkoord dat het niet te doen is om in hetzelfde weekend in de Amstel en GentWevelg­em twee keer een topresulta­at te behalen. Ik kies voor de Amstel Gold Race, ook al omdat Wevelgem dit jaar niet op mijn planning stond. Ik weet nog niet of ik Luik rijd. In principe is die wedstrijd net iets te lastig voor mij, maar als er bij wijze van spreken maar dertig koersen op mijn programma staan en de ploeg wil dat ik ook Luik doe, dan zal ik daar zeker happig op zijn.”

WK mountainbi­ke

De uittredend­e winnaar van een fantastisc­he Amstel Gold Race hoopt dit jaar ook nog op het WK mountainbi­ken. “Dit gaat zeker niet door in Albstadt, maar er zou zich een andere kandidaat hebben gemeld die einde oktober, begin november wil overnemen. Ik hoor dat, maar niemand weet het zeker. Graag ook het WK mountainbi­ken”, aldus de Nederlands­e duivel-doet-al die nu in een rustige trainingsw­eek zit.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium