Het Belang van Limburg

Chadli gecharmeer­d door interesse Club Brugge

- Jürgen Geril

VOETBAL ANDERLECHT/CLUB BRUGGE Club Brugge wil zijn dominantie volgend seizoen nog vergroten. Daarom toont blauw-zwart interesse in Nacer Chadli (30). De Rode Duivel werd dit seizoen door Anderlecht gehuurd van Monaco, maar RSCA kan hem om financiële redenen niet definitief overnemen. Chadli is gecharmeer­d, want Club biedt Champions League-voetbal.

Nacer Chadli was dit seizoen één van de grote uitblinker­s. Met 8 goals en 5 assists in 17 matchen was hij één van de beste aanvallers in België, maar Chadli werd ook geplaagd door blessures. Dat weerhoudt Club Brugge er niet van om zijn meerwaarde te zien, zeker als Diatta straks zou vertrekken. Club is overtuigd dat het Chadli op medisch vlak optimaal kan begeleiden.

Voor Anderlecht wordt het sowieso moeilijk om Chadli te houden. Hij werd gehuurd zonder aankoopopt­ie, maar zelfs met slechts één jaar contract meer bij Monaco is de Duivel quasi onbetaalba­ar. Paars-wit kan hem slechts de helft van zijn Monegaskis­ch loon bieden. In dat opzicht staat Brugge sterker, want zij trokken vorig jaar ook Simon Mignolet over de streep.

Nacer Chadli is alvast gecharmeer­d door de Brugse interesse. Hij informeerd­e bij Mignolet al naar de werkomstan­digheden in het nieuwe oefencompl­ex. De dribbelaar beseft ook dat een Europese

topcompeti­tie op zijn leeftijd en met zijn blessurege­voeligheid niet meer voor hem is weggelegd. Het liefst blijft hij dicht bij zijn familie in België. In ons land heeft hij speelzeker­heid en dat vergroot ook zijn kansen op het EK in 2021 en het WK in 2022.

Redelijke prijs?

Club is een aanlokkeli­jke optie omdat het ook Champions League speelt. Chadli stond nog maar twee keer eerder op het kampioenen­bal: in 2010 met Twente, in 2018 met Monaco. Blauw-zwart hoopt wel dat de Monegasken een redelijke transferpr­ijs vragen. Ze betaalden 12 miljoen, maar met een aflopend contract ligt Chadli’s marktwaard­e nu lager.

 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? Chadli was dit seizoen één van de beste aanvallers in België.
FOTO PHOTO NEWS Chadli was dit seizoen één van de beste aanvallers in België.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium