Het Belang van Limburg

Lars Smolders trekt zijn sloffen terug aan

- Guy Volders

BASKETBAL ZOLDER

Het feit dat Christof de ploeg in handen neemt, speelde inderdaad een grote rol”, bevestigt Smolders. “Het wordt zijn eerste jaar als coach bij de seniors en daar wil ik graag mijn steentje toe bijdragen. Verder had ik ook een heel goed gevoel na een gesprek met Bart Pollers, die deel uitmaakt van het bestuur. Het project dat Zolder voor ogen heeft met het jonge aanstormen­de talent, sprak me aan. Ik ga er dan ook alles aan doen om er te staan, want ik wil in orde zijn. Tegen de competitie­start val ik dus best een kilo of 10 af”, knipoogt de Houthalena­ar die met het toenmalige Hasselt ooit aantrad in eerste nationale.

Ook de voorbije jaren hengelden verschille­nde clubs naar jouw diensten…

“Ieder jaar polsten er wel enkele clubs ja, maar ik had er eventjes geen zin meer in. Door de rol die Zolder met mij voor ogen heeft, moest ik echter niet lang nadenken. Er sprak veel ambitie uit hun plannen. Met de ervaring die ik heb, kan ik de jonge gasten mee begeleiden vanuit mijn positie als spelverdel­er. Het is bovendien op amper 10 minuten rijden van waar ik woon. En met de broers Balette en Jan Poelmans ken ik al verschille­nde spelers.”

Heb je de drie jaren dat je gestopt was nog aan sport gedaan?

“Voor en na ging ik wat tennissen en op maandagavo­nd speelde ik cafébasket met een aantal andere ex-basketters zoals Tim Truyers en Harold Habraken”.

Op hetzelfde ogenblik dat je stopte met basketten, wisselde je ook van job…

“Ik was gedurende 8 jaar salesmanag­er voor Nike binnen de Benelux. Daardoor was ik heel veel op de baan en dat begon te wegen. Toen heb ik besloten om het over een andere boeg te gooien en opende ik met mijn schoonmoed­er een frituur. Zij had al 25 jaar ervaring in de branche, maar was er een aantal jaren eerder mee gestopt. Zo stak ik heel veel van haar op. De frituur – Nina 2.0 – is ook naar haar vernoemd. Ondertusse­n runnen we de zaak met zes en draait zowat mijn hele schoonfami­lie mee. Ik heb het zo kunnen regelen dat ik op zaterdag altijd kan basketten. Op zondag zal het niet altijd lukken. Normaal gezien zal ik zeker 70% van de wedstrijde­n kunnen spelen”.

Heeft de coronacris­is je veel parten gespeeld?

“Dat valt al bij al goed mee. De drie weken dat we gesloten waren heb ik gebruikt om de frituur wat te verfraaien. Ondertusse­n bedacht ik een plan waarbij we per kwartier 3 klanten kunnen bedienen die ons voordien hun bestelling bezorgden. Op die manier hebben we onze handen meer dan vol”.

 ?? DICK DEMEY
FOTO ?? Lars Smolders en zijn schoonmoed­er baten al enkele jaren samen een frituur uit.
DICK DEMEY FOTO Lars Smolders en zijn schoonmoed­er baten al enkele jaren samen een frituur uit.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium