Het Belang van Limburg

We mogen weer wekelijks naar het containerp­ark

- Guy Thuwis

VERSOEPELI­NG ZONHOVEN Vanaf dinsdag 12 mei worden de coronamaat­regelen voor de containerp­arken versoepeld. In de 29 parken van Limburg.net zal u vanaf dan weer om de 7 dagen terechtkun­nen.

Sinds de heropening van de containerp­arken op 7 april was er slechts om de 14 dagen één bezoek per gezin toegelaten om een overrompel­ing te vermijden. Sommige mensen proberen deze regel te omzeilen, maar dat heeft volgens Limburg.net geen zin. Wie zich toch vroeger aanmeldt, zal de toegang geweigerd worden.

Hoogstnood­zakelijke

Omdat de federale overheid de maatregele­n aanpast vanaf 12 mei, zal ook de regeling in de Limburgse containerp­arken versoepeld worden. Zo zal het mogelijk zijn om 1 keer per 7 dagen het park te bezoeken. Ook de verkoop van compost, hakselhout, compostvat­en en –bakken en afhalen van het quotum huisvuilza­kken zijn opnieuw mogelijk. Bij het verlaten van het recyclagep­ark is het vanaf dinsdag ook opnieuw toegelaten om te betalen met bancontact. Limburg.net roept nogmaals op de parkbezoek­en te beperken tot het hoogstnood­zakelijke. Het aantal bezoeken aan de recyclagep­arken liep de afgelopen weken opnieuw op waardoor er zich opnieuw wachtrijen vormen. De hoeveelhei­d bezoekers op het recyclagep­ark blijft beperkt om de social distancing te kunnen respectere­n. Limburg.net vraagt de bezoekers in de wagen te wachten en eens in het park anderhalve meter afstand te houden tot de parkwachte­rs en andere bezoekers.

 ?? FOTO BOUMEDIENE BELBACHIR ?? Vanaf komende dinsdag laat Limburg.net om de week één bezoek aan het containerp­ark toe.
FOTO BOUMEDIENE BELBACHIR Vanaf komende dinsdag laat Limburg.net om de week één bezoek aan het containerp­ark toe.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium