Het Belang van Limburg

Studenten UHasselt winnen prijs beste studenteno­nderneming van Vlaanderen

- Sarah Rummens

Vijf studenten Handelswet­enschappen van de UHasselt winnen het vlajo Small Business Project met hun duurzaam product de Shampop, een vegan shampootab­let. “We willen komaf maken met plastic in de badkamer”, vertelt student Floris Lisabeth (23).

JONGE ONDERNEMER­S HASSELT

Vegan shampootab­letten zijn al een tijdje op de markt te vinden en met de Shampop springen nu ook vijf studenten Handelswet­enschappen van de UHasselt op de kar. De Shampop is even groot als een muntstuk van 20 eurocent en kan gebruikt worden voor één grondige wasbeurt. Een verschil met andere shampootab­letten, die je een aantal keer kan gebruiken. Er komt geen plastic aan te pas en dit is volgens de studenten de belangrijk­ste eigenschap van het tablet. “Onze badkamers staan vol met plastic flesjes. Dit zorgt voor veel plasticver­vuiling en daar willen we veranderin­g in brengen”, vertelt één van de bedenkers Floris Lisabeth (23). De Shampop is ondertusse­n al te koop via de website. Het werd al meer dan 3.000 keer verkocht.

De studenten van de UHasselt studeren Handelswet­enschappen en bedachten dit product voor het opleidings­onderdeel Ondernemen. Bij het opstellen van hun businesspl­an besloot de groep zich voornameli­jk te richten op de hotelsecto­r. Elke hotelgast krijgt tegenwoord­ig een eigen flesje shampoo, en dit zal volgens Floris hopelijk binnenkort niet meer nodig zijn. Ze hopen de Shampop snel uit te testen in de Hasseltse hotels. “We zijn momenteel druk aan het onderhande­len met een paar hotels in Hasselt. Ze lijken alvast geinteress­eerd dus dat is veelbelove­nd”, aldus Floris.

De vijf studenten wonnen ondertusse­n al de prijs van beste studenteno­nderneming van Vlaanderen. Ze zitten echter ook in de finale van de VOKA GEN-Z awards.

Op 19 mei zullen ze via een livestream hun project voorstelle­n en het opnemen tegen drie andere kandidaten.

Toekomst

Floris en zijn collega’s denken ondertusse­n ook aan hun toekomst en die van Shampop. Ze hopen het product te verdelen over hotels in de Benelux, maar willen het ook aanbieden aan alternatie­ve winkels. “Veel klanten van duurzame natuurwink­els zijn sowieso bezig met het milieu en hun gezondheid, dus zou Shampop ideaal staan in hun rekken”, zegt Floris Lisabeth. Door de popularite­it van

Shampop dromen de studenten al over hun volgende producten. “We zijn al aan het praten over mogelijke uitbreidin­gen naar douchegel en scheerschu­im als de Shampop het goed doet in de hotels en winkels”, legt Floris uit. Het zijn dromen, maar blijkbaar komen die soms dus uit.

ZIEKENHUIS

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium