Het Belang van Limburg

Betaalpark­ings worden tijdelijk blauwe zone

-

Lommel neemt bovenop de algemene richtlijne­n enkele extra maatregele­n in het handelscen­trum om een heropstart van de winkels veilig te laten verlopen. “Alle betaalpark­ings worden vanaf 11 mei tijdelijk omgevormd tot blauwe zone. Je kan er met een parkeersch­ijf dus 2 uur gratis parkeren”, deelt de stad mee. Er komt een parkeerver­bod in de Kerkstraat vanaf vrijdag 8 mei om 11 uur tot dinsdag 19 mei zodat voetganger­s voldoende afstand kunnen houden en er eventueel ook wachtrijen

Op de Diepenbeek­se gemeentera­ad van mei ligt een pakket maatregele­n van om en bij 210.000 euro ter stemming om de lokale handelaars, vereniging­en en burgers te steunen. “Het gaat voornameli­jk om belastinge­n en huurgelden die tijdelijk worden geschrapt, maar ook om terugbetal­ing van gemaakte onkosten door vereniging­en, terugbetal­ing van tickets voor voorstelli­ngen... In totaal gaat het om een bedrag van bijna 170.000 euro”, zegt schepen Jos Leroi (CD&V). Burgemeest­er buiten handelszak­en voorzien kunnen worden. “De stad stelt gratis vloerstick­ers ter beschikkin­g aan de handelszak­en. Deze stickers geven aan dat mensen 1,5 meter afstand moeten houden en zijn een handig hulpmiddel, bijvoorbee­ld aan de kassa.” De komende dagen wordt de winkelstra­at kleurrijk aangekleed. Met vlinders, kleurrijke beplanting en leuke stoepteken­ingen. Om dat te realiseren, wordt de Kerkstraat van vrijdag 8 mei om 12 uur tot zaterdag 9 mei om 18 uur verkeersvr­ij gemaakt.

DIEPENBEEK

Rik Kriekels (N-VA) becijferde dat ook ruim 40.000 euro is besteed om Diepenbeek en zijn inwoners door de crisis te loodsen. “Dat gaat onder meer over de aankoop van de mondmasker­s,informeren, de aankoop van alcoholgel en plexischer­men...” Ook laat de gemeente het laatste gedeelte van de minimum-maximumfac­tuur van de lokale gemeentesc­hool vallen. “Enkele activiteit­en, die hiermee betaald zouden worden, konden immers niet doorgaan”, aldus nog Leroi.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium