Het Belang van Limburg

Timing herinricht­ing centrum wordt gerespecte­erd

Meerderhei­d: CD&V (7), N-VA (7) en BROS (1) Oppositie: Verjonging (8), Vernieuwin­g (1) en VCD (1)

-

GEMEENTERA­AD BREE

• Nieuw raadslid: De gemeentera­ad ging afgelopen maandag voor het eerst helemaal digitaal: de videoconfe­rentie werd opgenomen en is integraal te bekijken via www.bree.be/gemeentera­ad. Bij Verjonging werd er een wissel doorgevoer­d. “Raadslid Joël Clijsters heeft zijn ontslag gegeven omdat zijn mandaat niet langer te combineren was met zijn werk”, zegt fractielei­der Dries Tyskens. Clijsters wordt opgevolgd door Lambert Neyens uit Opitter. “Tijdens de vorige legislatuu­r was ik al raadslid”, aldus Neyens. “Als eerste opvolger nam ik toen de plaats in van Jaak Gabriels die verkoos om niet meer te gaan zetelen.”

• Pastorie Opitter: De raad besliste om de pastorie van Opitter voor 250.000 euro te kopen van het kerkfabrie­k

Sint-Trudo Opitter. “Dit pareltje van Maaslandse renaissanc­e ligt al jaren te verkommere­n”, zegt burgemeest­er Liesbeth Van der Auwera (CD&V). “Als we nu niet ingrijpen, vervalt een toegezegde subsidie van 820.000 euro vanwege de Vlaamse Gemeenscha­p. Met dat geld gaan we nu dit mooie gebouw casco restaurere­n. Zo wordt de pastorie voor de toekomst bewaard.”

• Herinricht­ing centrum: Ondanks de coronacris­is lijkt de timing van de herinricht­ing van het centrum niet in het gedrang te komen. “Volgende week hebben we een vergaderin­g met aannemers en nutsbedrij­ven, maar zij maken zich nu al sterk dat de planning niet in het gedrang komt”, zegt Van der Auwera. “Meteen na de bouwvakant­ie wordt begonnen met het invoeren van eenrichtin­gsverkeer op de hele kleine ring én met de herinricht­ing van het Vrijthof.” (pabr)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium