Het Belang van Limburg

Patro heeft licentie binnen: “Gerechtigh­eid is geschied”

-

Patro kreeg vrijdagavo­nd eindelijk het verlossend­e nieuws van het BAS dat de Maaslandse club de licentie voor Eerste Amateur toekende. Dat zorgde voor een grote opluchting bij Patro dat dit jaar nochtans gehoopt had de licentie te bekomen zonder het BAS maar zich daar uiteindeli­jk nog twee keer moest verantwoor­den. Met succes zoals nu blijkt.

Voor de licentieco­mmissie struikelde Patro uiteindeli­jk over de RSZ-berekening­en van het sociaal secretaria­at van vonnissen uit het verleden. Patro moest dus, net als vorig jaar, weer naar het BAS. De bijkomende vragen van de licentiema­nager over de RSZ-berekening­en, kort voor de eerste meeting, was de reden voor de tweede zitting voor het BAS, dat besloten had dit punt apart te bespreken. Patro kreeg tot dinsdag de kans om die bijkomende vragen te beantwoord­en, hetgeen de club dus ook met succes gedaan heeft.

Hectisch

“Natuurlijk waren we er met ons waterdicht dossier gerust in, maar hectisch was het door al die deadlines wel”, zegt Stijn Stijnen. “Vlot communicer­en met het sociaal secretaria­at is in deze coronatijd­en immers niet zo evident. Het kostte ons, Rik Vliegen en mezelf, dagenlang uren werk. Gelukkig dat we ons aan de social distance konden houden”, stelt Stijnen, die nu volop verder kan werken aan de voorbereid­ing op het nieuwe seizoen. “Ik was de voorbije weken tegelijk met twee dossiers bezig, licentie en voorbereid­ing. Natuurlijk is het niet gemakkelij­k onderhande­len met spelers als de licentie nog niet binnen is. Maar dat is nu dus opgelost.”

1B opdoeken

“Ik heb er nooit één seconde aan getwijfeld dat we de licentie voor Eerste Amateur zouden behalen. Dat we hiervoor weer naar het BAS moesten trekken, is jammer. Het wordt ons niet gemakkelij­k gemaakt, maar we zijn sterk. Gerechtigh­eid is geschied”, reageerde voorzitter Salar Azimi die zijn focus al verder had gelegd. “Ik ben ervan overtuigd dat we, zonder corona, dit seizoen in de top vier waren geëindigd. Ik hoopte ook dat 1B nu opgedoekt zou worden en 1A uitgebreid tot 20 of zelfs 22 ploegen. Dat onze reeks zich dan net onder 1A zou begeven ,waardoor we in de toekomst nog maar één promotie nodig zouden hebben om daar te geraken”, rekende de nog steeds erg ambitieuze Azimi.

 ??  ??
 ?? FOTO RR ?? Voorzitter Salar Azimi: “Gerechtigh­eid is geschied.”
FOTO RR Voorzitter Salar Azimi: “Gerechtigh­eid is geschied.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium