Het Belang van Limburg

Op bezoek vanuit Antwerpen

-

Helemaal vanuit Antwerpen bracht Anke De Waele (26) zondag eindelijk nog eens een bezoekje aan mama Carine Wellecomme (56) uit Schakkebro­ek bij Herk-deStad. “Voor ons is ze een heldin.”

Enkele jaren geleden besloot Anke om de liefde te volgen en zich te settelen in Kapellen in de provincie Antwerpen. “Normaal komen we nog minstens één keer per maand naar Limburg”, vertelt Anke. “Mama en ik zijn daar ook aangeslote­n bij dezelfde tennisclub, en spelen al eens samen een wedstrijdj­e. Omgekeerd komt zij ook regelmatig eens bij ons op bezoek.” Maar de coronacris­is stak daar een stokje voor. “Ik heb mama voor het laatst gezien vlak voor de lockdown”, zegt Anke. “Omdat we zo ver wonen, konden we ook niet even samen gaan wandelen of gaan fietsen.”

Maar sinds afgelopen weekend mogen Anke en haar vriend Brent weer de verplaatsi­ng naar Limburg maken en Carine bezoeken, aangezien ze ervoor kozen om haar in hun ‘bubbel’ op te nemen. “In Antwerpen wordt Moederdag ook op 15 augustus gevierd”, zegt Anke. “De mama van Brent vieren wij dus eigenlijk nooit op de tweede zondag van mei. Dat maakte de keuze voor ons iets minder moeilijk.”

Bloemen

Ook de broer en schoonzus van Anke kwamen zondag naar Schakkebro­ek. “Zo blijft het bezoek beperkt tot vier personen. We zullen zelf ook niemand uitnodigen en nergens anders op bezoek gaan”, legt Anke uit. “We hebben bloemen voor haar gekocht en een fotokader met onze foto’s erin. Dan heeft ze ons toch altijd een beetje bij zich.”

Carine is werkzaam als verpleegku­ndige op campus Sint-Ursula van het Jessa Ziekenhuis in Herk-de-Stad. “Tijdens de coronacris­is is haar job nog wat zwaarder dan anders, maar toch blijft ze altijd voor haar patiënten klaarstaan. Voor ons is ze echt een heldin.”

 ?? FOTO KAREL HEMERIJCKX ?? Anke en haar broer Tim gingen zondag voor het eerst bij hun mama Carine op bezoek sinds het begin de lockdown.
FOTO KAREL HEMERIJCKX Anke en haar broer Tim gingen zondag voor het eerst bij hun mama Carine op bezoek sinds het begin de lockdown.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium