Het Belang van Limburg

Directeur Jessa knipt haren burgemeest­er Vandeput

- Dirk Jacobs

#LIMBURGTEG­ENCORONA

HASSELT

“Verdorie, dit is echt kort.” Een eerste blik in de spiegel leerde Hasselts burgemeest­er Steven Vandeput (N-VA) dat ziekenhuis­directeur Yves Breysem er flink de schaar bij hem had ingezet. De knipbeurt was het orgelpunt van de actie ‘Scheer de geneesheer’.

Met deze actie willen de artsen van Jessa op ludieke wijze geld inzamelden om fijne activiteit­en te organisere­n voor hun steunpilar­en, de zorgkundig­en. In de derde en laatste week werden alle registers opengetrok­ken en streed een trio, met ook PXL-directeur Ben Lambrechts om de tondeuse te mogen gebruiken. Yves Breysem scoorde met 5.721 euro uiteindeli­jk het hoogst, net voor Ben Lambrechts die met 5.525 euro zijn haardos kon redden. “Daar ben ik - als ijdeltuit echt wel blij mee”, lachte Lambrechts. Dat ‘kleine gelukje’ was niet weggelegd voor burgemeest­er Steven Vandeput die afklokte op 4.415 euro.

De drie knipbeurte­n samen leverden 31.431,6 euro op. 456 gulle gevers zorgden daar in de afgelopen drie weken samen voor. “Ik zit nu met een coupe militaire, maar dat is bijzaak”, zegt Vandeput. “Het belangrijk­ste is dat we een geweldig bedrag gaan bezorgen aan het personeel van het Jessa ziekenhuis en die verdienen dat meer dan ooit.” “De druk op onze mensen is nu al twee maanden erg groot en dat gaat waarschijn­lijk niet meteen beteren, ook al door de vele aanpassing­en in ons ziekenhuis”, zegt Yves Breysem. “Ik hoop dat we in het najaar onze teambuildi­ng alvast wat extra glans kunnen bezorgen met deze centjes.”

 ?? FOTO BOUMEDIENE BELBACHIR ?? Yves Breysem mocht als winnaar de tondeuse zetten in het kapsel van ‘verliezer’ Steven Vandeput.
FOTO BOUMEDIENE BELBACHIR Yves Breysem mocht als winnaar de tondeuse zetten in het kapsel van ‘verliezer’ Steven Vandeput.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium