Het Belang van Limburg

Ex-schepen Vossius door het stof na illegale barbecue

De van corona herstelde Open Vld’er was zaterdag present op een barbecue met nog 13 personen. Allen kregen ze een coronaboet­e van 250 euro.

- Geert Houben FOTO SERGE MINTEN

De politie viel zaterdag rond 20.30 uur binnen in de woning van de vriendin van Vossius langs de Hasseltses­teenweg na een klacht van de buren. Vossius’ pluskinder­en organiseer­den er op dat moment een barbecue ter gelegenhei­d van Moederdag. “Wij hadden een melding ontvangen dat er op dat adres iets te doen was. Elke aanwezige heeft een coronapv van minimaal 250 euro gekregen”, zegt de Truiense korpschef Steve Provost.

“Blijf in uw kot”

Dat uitgereken­d Pascal Vossius de coronamaat­regelen schendt, zorgt voor veel ongeloof. In maart lag hij vijf dagen in het Sint-Trudo Ziekenhuis met corona. De Truienaar kreeg zuurstof toegediend, maar moest niet naar de afdeling intensieve zorgen. Extra pijnlijk is dat hij na het verlaten van het ziekenhuis op TV Limburg het medisch personeel uitvoerig bedankte en getuigde over zijn strijd. Het interview sloot Vossius, van wie de naam in maart ook circuleerd­e als het ging over een Truiense lockdownpa­rty, af met goede raad. “Verzorg u goed. Blijf in uw kot.” Advies dat vandaag als een boemerang terug in zijn gezicht komt via de sociale media. “Vossius spuwt op de zorgsector die hem er net doorgehaal­d heeft”, klinkt het onder meer.

“Niet slim”

Pascal Vossius reageerde zondag kort aan de telefoon. “Ik betreur de situatie. Ik ben niet slim geweest en wil me verontschu­ldigen.” Burgemeest­er Veerle Heeren (CD&V) antwoordde zondag niet op de vraag om een reactie. Wie dat wel deed, was Goedele Liekens. De wagen van de vroegere miss stond op de oprit van het huis. “Maar ik was er niet. De vriend van mijn dochter reed met de wagen. Hij bezocht zijn grootmoede­r in het Truiense en liet zich overhalen om naar de barbecue te gaan. Verstandig is dat niet.”

OCMW-raadslid

Ook aanwezig op de barbecue was OCMW-raadslid Jonas Schroyen (Open Vld). Hij heeft al jaren een bijzonder goede band met de vroegere politicus. “Ik ben toegekomen toen de vijf familieled­en aanwezig waren. Toen had ik inderdaad moeten reageren en de barbecue moeten verlaten. Een party was het zeker niet, wel een barbecue die de dochters met familie en enkele vrienden organiseer­den.” Schroyen was aanwezig met een wagen van zijn werkgever en Open Vld-schepen Pascy Monette. “Dit valt allemaal absoluut niet goed te keuren”, besluit Monette die zelf niet aanwezig was.

“Ik betreur de situatie. Ik ben niet slim geweest en wil me verontschu­ldigen” Pascal Vossius ex-schepen Sint-Truiden

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? De politie viel zaterdag rond 20.30 uur binnen in de woning van de vriendin van Vossius langs de Hasseltses­teenweg na een klacht van de buren. Vossius’ pluskinder­en organiseer­den er op dat moment een barbecue ter gelegenhei­d van Moederdag.
De politie viel zaterdag rond 20.30 uur binnen in de woning van de vriendin van Vossius langs de Hasseltses­teenweg na een klacht van de buren. Vossius’ pluskinder­en organiseer­den er op dat moment een barbecue ter gelegenhei­d van Moederdag.
 ?? FOTO JOZEF CROUGHS ?? Pascal Vossius.
FOTO JOZEF CROUGHS Pascal Vossius.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium