Het Belang van Limburg

“Dank je, Lore en Evi, voor zoveel optimisme”

Peter Walbers lag een week in coma in het ZOL

-

Elke dag komen thuisverpl­eegsters Larissa Wolfs (23) en Evelien Maassen (31) langs bij Jean (82) en Annie (82) Vanloffelt in Bilzen. Tijdens de coronacris­is werd Jean al twee keer opgenomen in het ziekenhuis. Op tijd, dankzij de opmerkzaam­heid van de twee verpleegku­ndigen.

Het was Josephine Vanloffelt, dochter van Jean en Annie, die vond dat Larissa en Evelien van Thuisverpl­eging Plus in Bilzen een bedankje verdienen. “Mijn papa heeft suikerziek­te, waardoor hij al enkele tenen verloren heeft”, begint ze haar verhaal. “Daarom worden zijn voeten dagelijks gecontrole­erd en verzorgd door Larissa of Evelien. Tijdens de coronacris­is verwezen ze hem al twee keer door naar het ziekenhuis. Dankzij hun opmerkzaam­heid waren we er op tijd bij.” Toen Jean de tweede keer in het ziekenhuis werd opgenomen, testte hij positief op het coronaviru­s. “Gelukkig heeft hij vrij milde symptomen”, vertelt Josephine. “Maar hij moet voorlopig toch in het ziekenhuis blijven.” Intussen blijven Larissa en Evelien dagelijks bij Annie op bezoek komen. “Eigenlijk moeten ze enkel voor mijn vader komen. Maar omdat mijn moeder vroeger zware astma heeft gehad, staan ze erop om haar tijdens deze periode extra goed op te volgen. Mijn ouders hebben enorm veel aan hen.

Ze kijken altijd uit naar hun komst. Zeker nu mama alleen thuis is, doet het haar deugd om af en toe met Evelien en Larissa een babbeltje te kunnen slaan.”

Cadeautje

Bescheiden als ze zijn, vinden Evelien en Larissa die zorg vanzelfspr­ekend. “Jean en Annie zijn enorm lieve mensen. We gaan ontzettend graag naar ze toe”, zegt Evelien. “Eigenlijk zijn we er een beetje kind aan huis”, vult Larissa aan. “Met Kerstmis en op onze verjaardag kregen we een cadeautje. En omgekeerd nemen wij hen ook al eens mee voor een terrasje. Als beginnende verpleegku­ndige krijg je van zulke patiënten echt een enorme boost.”

 ??  ??
 ?? FOTO'S SERGE MINTEN ?? Dankzij de alertheid van Larissa Wolfs en Evelien Maassen heeft het virus Jean Vanloffelt niet klein gekregen. Zijn vrouw Annie en dochter Josephine (onder) zijn hen eeuwig dankbaar.
FOTO'S SERGE MINTEN Dankzij de alertheid van Larissa Wolfs en Evelien Maassen heeft het virus Jean Vanloffelt niet klein gekregen. Zijn vrouw Annie en dochter Josephine (onder) zijn hen eeuwig dankbaar.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium