Het Belang van Limburg

Nederlands­e verongeluk­t op gevaarlijk kruispunt

- Phillip Pergens en Roger Dreesen

Een 43-jarige bestuurste­r uit het Nederlands­e Reuver is gisterocht­end rond 6.45 uur om het leven gekomen bij een zware klap op het zwarte punt aan de Hamonterwe­g in Bocholt.

Aan het kruispunt met de Sportlaan wilde de vrouw oversteken toen ze werd gegrepen door een bestelwage­n die van de brug kwam. De camionette nam de auto mee tot in de gracht aan de overzijde en kwam tegen een duiker tot stilstand. Het slachtoffe­r zat gekneld.

De brandweer van Bree had 40 minuten nodig om de vrouw uit haar wagen te halen. De urgentiear­ts en ambulancie­rs hadden op dat moment al de eerste zorgen verleend, maar de toestand van het slachtoffe­r ging snel achteruit. Ze bezweek tijdens de bevrijding aan haar verwonding­en. Het slachtoffe­r is afkomstig uit Reuver, ten noorden van Roermond. In de bestelwage­n raakte een 49-jarige man uit Bocholt gewond.

De weg richting Lozen was versperd en het verkeer werd beurtegeme­ente lings omgeleid via de andere rijrichtin­g. De politie Carma deed de eerste vaststelli­ngen en verwittigd­e het parket van Limburg. Dat stuurde een verkeersde­skundige om de precieze omstandigh­eden van het ongeval te onderzoeke­n. De weg werd tijdens de onderzoeke­n voor alle verkeer afgesloten.

Zwart punt

Burgemeest­er Stijn Van Baelen (Via) betreurt het dodelijke ongeval. Vorige week vrijdag had de nog een constructi­ef overleg met het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) over de herinricht­ing van het kruispunt. “Het is een van de zwarte punten die we al meermaals hebben aangekaart bij het AWV. Het is bekend voor zware ongevallen, ook met fietsers”, zegt Van Baelen. Tijdens het jongste overleg hebben beide partijen zich geëngageer­d om de verkeersve­iligheid op het kruispunt te verhogen. De veiligheid van de zwakke weggebruik­er was daarbij een aandachtsp­unt, maar ook het oversteken van en naar de Sportlaan. De verantwoor­delijken van AWV engageerde­n zich om de situatie te bestuderen en mogelijke structurel­e verbeterin­gen uit te werken. “Naast het overmaken van alle meldingen hebben we meermaals aangedrong­en op een verbeterin­g van de situatie. Maandagoch­tend heb ik hen onmiddelli­jk geïnformee­rd over het dodelijke ongeval”, aldus de burgemeest­er.

 ?? FOTO PPN ?? De brandweer had 40 minuten nodig om de vrouw te bevrijden, maar er kon geen hulp meer baten.
FOTO PPN De brandweer had 40 minuten nodig om de vrouw te bevrijden, maar er kon geen hulp meer baten.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium