Het Belang van Limburg

Flatbewone­r vindt wurgslang(etje) in badkamer

-

De bewoner van een appartemen­t in Bree is zondagavon­d op een korenslang gestoten in zijn badkamer. Het Natuurhulp­centrum kwam het wurgslange­tje van een kleine 40 centimeter vangen.

Zondag rond 22 uur wilde de bewoner zijn afvalbak van de badkamer leegmaken. Toen hij de zak omhoogtrok, deed hij de akelige ontdekking. “Hij belde in eerste instantie de hulpdienst­en. Voor hem was het een raadsel hoe het dier binnen was geraakt. Een ploeg van de brandweer kwam ter plaatse. Omdat zij niet wisten of het om een gevaarlijk­e slang ging, belden ze naar hier”, zegt Stijn Meershaert van het Natuurhulp­centrum. “Ik was voorbereid om een boa te vangen. Maar toen ze me vertelden dat de slang onder een schuurbors­tel zat, wist ik dat het een quasi ongevaarli­jk exemplaar ging zijn.”

Het bleek om een jonge rode rattenslan­g (ook korenslang genoemd) te gaan. “Een van de meest populaire slangen om te houden. Deze is nog maar een paar maanden oud. Vermoedeli­jk is hij ergens in de buurt ontsnapt. Door het warme weer van de voorbije dagen kan zo’n koudbloedi­g dier zich makkelijke­r verplaatse­n.”

Gevaarlijk is de slang zeker niet. “Hij is nog te klein om kwaad te doen. Al moet je toch rekening houden met het schrikeffe­ct. Wanneer je zo’n dier bijvoorbee­ld op de trap tegenkomt, kan dat toch wel ernstige gevolgen hebben. Daarom een vriendelij­ke oproep aan alle eigenaars: zorg dat je slang niet ontsnapt.”

De rode rattenslan­g zit intussen in een van de terraria van het Natuurhulp­centrum. De eigenaar heeft twee weken de tijd om ze op te halen. Hij moet wel het nodige bewijsmate­riaal op tafel leggen. Als niemand zich meldt, wordt voor de slang een nieuwe thuis gezocht.

 ?? FOTO RR ?? Een jonge rode rattenslan­g is ongevaarli­jk voor de mens.
FOTO RR Een jonge rode rattenslan­g is ongevaarli­jk voor de mens.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium