Het Belang van Limburg

Standpunt Genk: geen meerderhei­d vrijdag? Dan ook geen kampioen

De algemene vergaderin­g van de Pro League van vrijdag dreigt in chaos te verzanden. Ook het standpunt van Genk is nu bekend. Opvallend: is er geen akkoord over de stopzettin­g en het competitie­format, dan vraagt Genk de nietigverk­laring van de competitie.

- Roger Cox

Genk houdt zich tot nu toe gedeisd in de verbale oorlog die de AV van de Pro League ‘opwarmt’. Maar uit de agenda van de zitting blijkt dat ook KRC een plan heeft.

CEO Erik Gerits beklemtoon­t dat zijn club hoopt dat de werkgroep met een voorstel komt dat 80% van de stemmen haalt. Maar als er vrijdag toch geen akkoord is over de stopzettin­g van de competitie en het format voor volgend seizoen, dan vraagt Genk, net als Standard eerder, de nietigverk­laring van de competitie.

Zelf is Genk voorstande­r van een seizoen met achttien eersteklas­sers. Maar met play-offs in afgeslankt­e vorm. De top vier zou spelen voor de titel en twee (!) Europese tickets, de nummers 5 tot en met 8 voor één resterend Europa League-ticket. Het vijfde ticket is voor de bekerwinna­ar. Mocht corona PO’s onmogelijk maken, dan is de stand na 34 speeldagen definitief. Vanaf 2021-2022 willen ze in Genk wel terug naar 16 clubs en PO’s. Standard wil volgend seizoen onmiddelli­jk met 16 clubs van start gaan.

Bij een mogelijke nietigverk­laring van de competitie. is er geen kampioen, geen daler en geen stijgers en worden de Europese tickets verdeeld op basis van het huidige klassement. Onmiskenba­ar een tegenzet tegen de ‘verdoken’ agenda van Club Brugge, dat aanstuurt op de definitiev­e afschaffin­g van de PO’s. De bekerfinal­e moet, ten slotte, wel nog kunnen voor Genk, als dat voor de overheid en de veiligheid­sdiensten kan.

.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium