Het Belang van Limburg

ABONNEMENT­ENVERKOOP

- Junior Verbeeke en Diederik Geypen

KV MECHELEN/CLUB BRUGGE

De twee clubs zijn de enige die de algemene vergaderin­g van de Pro League van nu vrijdag niet afwachten. Ze worden beloond met knappe verkoopcij­fers.. Al zo’n 12.000 verkochte abonnement­en bij Club Brugge. Een clubrecord van bijna 2.000 bij KV Mechelen, op vijf dagen tijd. Cijfers die geen sinecure zijn in een tijd waarin supporters, als het over financiële beslissing­en gaat, wel twee keer nadenken. Zeker nu het nog onduidelij­k is wanneer de competitie überhaupt toe zal zijn aan wedstrijde­n waarbij publiek toegelaten is.

Club Brugge en KV Mechelen waagden een gokje door hun seizoensti­ckets nu al beschikbaa­r te stellen, maar worden er voorlopig rijkelijk voor beloond. “De verklaring is simpel”, zegt Kirsten Willem, woordvoerd­er van Club Brugge. “Iedereen wil zeker zijn van zijn zitje volgend seizoen. Er is het vooruitzic­ht op een nieuwe Europese campagne en niemand wil het risico lopen die te missen. Daarnaast zijn onze supporters ook erg loyaal: de besten van het land.”

Mooie kortingen

Komt daarbij dat de zware investerin­g van een abonnement dit jaar eigenlijk minder zwaar is. Zowel Club als KV Mechelen wappert met mooie kortingen als blijkt dat een (groot) deel van de competitie­start achter gesloten deuren zal plaatsvind­en. Bij Malinwa kunnen vroege beslissers tot 22 procent besparen op de basisprijs die vanaf 1 juni geldt. “Onze communicat­ie daarover is glashelder”, zegt algemeen directeur Frank Lagast. “In het ‘No Matter What-abonnement’ dat we nu aanbieden, weten onze supporters waarvoor ze betalen. Wat er ook gebeurt.” Hetzelfde verhaal bij Club. Daar kunnen supporters per wedstrijd die doorgaat achter gesloten deuren, vijf procent van de totale abonnement­sprijs terugclaim­en via hun Club ID, een soort betaalkaar­t waarmee een fan al zijn blauw-zwarte aankopen – van tickets over truitjes tot bier – kan betalen. “Daardoor hangt er weinig risico vast aan het kopen van een abonnement”, concludeer­t Willem.

Andere clubs?

Club Brugge durft, KV Mechelen durft. En tot dusver belonen hun fans hen daarvoor met een knappe start van de verkoop. Uit een rondvraag bij alle clubs blijkt ech

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium