Het Belang van Limburg

Derdaele verkoopt meubel om corona te bestrijden

- Marc Cornelisse­n → Info: www.hygienemeu­bel.be

De autosport komt pas deze week voorzichti­g op gang, maar regerend Belcarkamp­ioen Dylan Derdaele heeft zich de voorbije weken niet verveeld. Hij is exclusief invoerder van een hygiënemeu­bel, gemaakt om je handen aan te ontsmetten. De vraag is amper bij te houden.

“Een uit de hand gelopen hobby”, noemt Dylan Derdaele (27) het. “Ik heb altijd wat gesjacherd in dingen die ik zelf leuk vind, zoals vintage koffers van Louis Vuitton, merkhorlog­es of golfsticks. Toen corona toesloeg, moesten we in onze zaak ook maatregele­n nemen om handen te ontsmetten. Ze ben ik in het buitenland op dit meubel gestoten. Ik heb er een besteld en toen het aankwam, dacht ik: dit is degelijk gemaakt, dit krijg ik hier ook verkocht. Ik heb de fabrikant gebeld en gezegd: als jij me exclusivit­eit geeft voor België, wil ik gas geven en verkoop ik je er duizend in een maand. We gaan nu de vierde week in en we zitten rond de duizend. Van vijf stuks in een week is de verkoop geëxplodee­rd naar zestig per dag. Van niets iets maken, zonder voorbereid­ing, dat vind ik een leuke uitdaging.”

Geen woekerwins­ten

Het product dat Derdaele verkoopt, is een doordacht meubel met een fles alcoholgel of vloeibare zeep, een papierrol en een magnetisch afsluitbar­e vuilnisbak. Bedrijven

kunnen er eigen logo’s of boodschapp­en op bedrukken. Na een vraag van een school levert Corrie Gielen desinfecte­ergels met probiotica en weinig alcohol, omdat kinderen die beter verdragen. “Onze klanten gaan van een nagelstudi­o tot alle filialen van Hubo, met verder ook advocatenk­antoren, zorgcentra en vijf filialen van McDonald’s. We verkopen de meubels voor 200 euro, exclusief BTW en levering, maar inclusief startpakke­t. Dat is 100 euro minder dan in het buitenland, maar we houden de marges klein en zoeken geen woekerwins­ten. Onze intentie is dit virus te verslaan. Hoe rapper deze crisis voorbij is, hoe beter, want dan kunnen onze andere bedrijven weer floreren. En de autosport ook. Donderdag hoop ik voor het eerst weer te testen op Circuit Zolder.”

 ?? FOTO JEFFREY GAENS ?? Dylan Derdaele met zijn desinfecte­ermeubel. “We zoeken geen woekerwins­ten, maar willen dit virus zo snel mogelijk verslaan.”
FOTO JEFFREY GAENS Dylan Derdaele met zijn desinfecte­ermeubel. “We zoeken geen woekerwins­ten, maar willen dit virus zo snel mogelijk verslaan.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium