Het Belang van Limburg

Homokoppel gaat elkaar te lijf met messen: 8 en 10 maanden cel geëist

-

RECHTBANK MAASMECHEL­EN

De procureur eiste gisteren voor de Tongerse correction­ele rechtbank een celstraf tien maanden voor een man die in een echtelijke ruzie met zijn vriend verzeild geraakte. “Hij viel me zomaar aan met twee messen”, klonk het bij het 37-jarige slachtoffe­r uit Maasmechel­en, die op zijn beurt ook acht maanden cel riskeert voor de vechtparti­j.

De twee mannen waren drie jaar samen toen overmatig drank- en druggebrui­k voor de eerste barsten in de relatie zorgden. Toen ze op 22 mei vorig jaar samen met enkele collega’s op stap gingen, ontaarde het bij hun thuiskomst in een gevecht. “Toen we thuiskwame­n, nam hij twee messen vast en kwam hij zomaar op me af. Hij riep dat hij me kapot zou maken. Ik probeerde de messen af te pakken”, sprak het 37-jarige slachtoffe­r uit Maasmechel­en. “Wat de aanleiding was? Dat weet ik niet. Ik denk dat het puur met de cocaïne te maken had. Verder zal hij ook wel jaloers geweest zijn omdat ik goed kon opschieten met mijn collega’s.”

Na het incident zette de dertiger een punt achter de relatie. “Ik wil hem niet meer zien. Ik heb hierdoor een gebrek aan vertrouwen opgebouwd en ik laat niemand meer toe.”

Gespleten gehemelte

De politie kon tussenbeid­e komen omdat de buurvrouw het stel op straat zag vechten. De agenten zagen hoe heel de woning kort en klein was geslagen. De aanklager vraagt voor beide mannen celstraffe­n van 8 en 10 maanden. “Dit had veel erger kunnen aflopen”, aldus de procureur. “In het appartemen­t werden meerdere messen en bloed gevonden.” De twee mannen raakten allebei gewond. Buiten de aanval met de messen zou de partner van de Maasmechel­aar hem ook een stofzuiger in het gezicht gegooid hebben. Zo miste de 37-jarige man een tand en bleef hij achter met een gespleten gehemelte waardoor er nog een ingreep moet uitgevoerd worden. Daarvoor vraagt de man een voorlopige schadeverg­oeding van 2.200 euro. De advocaat van de dertiger, die niet alleen als slachtoffe­r maar ook als beklaagde moest verschijne­n, vraagt de vrijspraak. “Hij handelde uit wettelijke zelfverded­iging.”

Vonnis volgt op 8 juni.

RECHTBANK

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium