Het Belang van Limburg

Patiënten GVHV maken 1.600 mondmasker­s voor andere patiënten

- Chris Nelis

#LIMBURGTEG­ENCORONA GENK In een speciaal ingericht mondmasker­atelier gaan 25 patiënten van Geneeskund­e voor het Volk 1.600 mondmasker­s maken. Die zijn bestemd voor alle patiënten van de groepsprak­tijk.

De artsen van Geneeskund­e voor het Volk kunnen geregeld terugvalle­n op heel wat patiënten met een maatschapp­elijk engagement. En dat is voor het maken van 1.600 mondmasker­s niet anders. “Zo helpen we elke patiënt om zijn omgeving te beschermen”, zegt Stany Nimmegeers coördinato­r van GVHV Genk. “Maar we willen hiermee ook een signaal geven aan onze politici die er maar niet in slagen de bevolking van mondmasker­s te voorzien.” Elke patiënt van GVHV krijgt minstens één herbruikba­ar masker. “We hebben hiervoor een mondmasker­atelier ingericht op de eerste verdieping boven de artsenprak­tijk”, gaat Nimmegeers verder. “Met voldoende social distancing tussen de vrijwillig­ers.”

Naaimachin­es

Nimmegeers: “We hebben inmiddels al heel wat stof en materiaal gekregen, maar kunnen wel nog wat gebruiken.” De maskers worden in drie verschille­nde maten gemaakt. “Standaard voor volwassene­n, voor kinderen en voor mensen met een groot hoofd.” Nimmegeers wijst erop dat de realisatie geen sinecure is. “Het is niet alleen zoeken naar stof, lint en garen, maar ook naar naaimachin­es en naar mensen die de maskers ook willen bezorgen.” De afgelopen maanden hebben de artsen van GVHV proactief gebeld naar alle patiënten die ouder zijn dan 65 en kampen met één of andere chronische ziekte. “Op die manier kan je een vinger aan de pols houden en ingrijpen als dat noodzakeli­jk moest zijn.”

 ?? FOTO RR ?? De mondmasker­ateliers zijn elke dinsdag en donderdag van 10 tot 17 uur en elke zaterdag van 14 tot 17 uur bemand. Mensen die op de één of andere manier een handje willen toesteken, kunnen daarvoor bellen naar het nummer 089/35.97.87 of mailen naar bianca.booms@gvhv.be
Patiënten van Geneeskund­e voor het Volk hebben zich aangemeld om 1.600 mondmasker­s te maken en te verdelen onder andere patiënten.
FOTO RR De mondmasker­ateliers zijn elke dinsdag en donderdag van 10 tot 17 uur en elke zaterdag van 14 tot 17 uur bemand. Mensen die op de één of andere manier een handje willen toesteken, kunnen daarvoor bellen naar het nummer 089/35.97.87 of mailen naar bianca.booms@gvhv.be Patiënten van Geneeskund­e voor het Volk hebben zich aangemeld om 1.600 mondmasker­s te maken en te verdelen onder andere patiënten.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium