Het Belang van Limburg

Virtueel koorprojec­t steunt zorg in heel Vlaanderen

-

Het koor ‘New Vocal Pop Group’ uit Zelem wil het zorgperson­eel in heel Vlaanderen een hart onder de riem steken en heeft daarom een virtueel muziekproj­ect op poten gezet.

zorgperson­eel heeft het mentaal zwaar te verduren’, zo zegt Dr. Nele Van Loon, arbeidsart­s in het Jessa Ziekenhuis bij Mensura. Daarom willen we de helden van vandaag, of beter zorgprofes­sionals die geen keuze kregen, op een originele manier een hart onder de riem te steken. Ik zing zelf bij New Vocal Pop Group (NVPG) onder leiding van dirigent Rudi Bollen en muziek heeft een therapeuti­sche werking. Het biedt troost, hoop en kracht.” Met een oproep via Facebook en mail slaagde NVPG erin een virtueel koor samen te brengen met maar liefst 40 unieke stemmen van over heel Vlaanderen. Zij oefenden elk afzonderli­jk hun partij en stuurden daarna hun opname door naar de dirigent die alle stemmen samenbrach­t tot één unieke virtuele performanc­e van twee nummers: The Hymn of Acxiom van Vienna Teng (troost) en Heroes van David Bowie (hoop). “De zangers komen uit heel Vlaanderen en lang niet iedereen die deelnam kent elkaar.” “Ongetwijfe­ld zullen in de komende weken moeilijke momen“Het ten in jullie hart gebrand staan. Houd moed, spreek erover en laat de emoties de vrije loop. Weet dat we jullie elke dag echt zien en horen”, klinkt het in de inleidende boodschap die Dr. Van Loon insprak. “Dus maak je hoofd leeg, luister en geniet!”

Het filmpje zal via de Mensurakan­alen ook bij zorgkundig­en in heel Vlaanderen verspreid worden en zal binnen Jessa ook te zien zijn voor de mensen die er verzorgd worden.

 ??  ??
 ?? FOTO SVEN DILLEN/NVPG ?? Nele Van Loon, arbeidsart­s in Jessa, zingt zelf mee in het koor. “Muziek biedt hoop, troost en kracht.”
FOTO SVEN DILLEN/NVPG Nele Van Loon, arbeidsart­s in Jessa, zingt zelf mee in het koor. “Muziek biedt hoop, troost en kracht.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium