Het Belang van Limburg

Kinderen baas in gloednieuw­e JBC K’dee

-

SHOPPING HASSELT

Met JBC K’dee opent de Limburgse kledinggig­ant JBC in Quartier Bleu zijn eerste unieke kinderwink­el, inclusief leuke speelhoekj­es. “Dit is geïnspiree­rd door kinderen en wat zij belangrijk vinden”, zegt CEO Bart Claes.

In JBC K’dee draait alles om kinderen. “We hebben voor dit concept heel wat gesprekken met kinderen van stedelijke basisschoo­l De Hoeksteen in Beverlo gehad. 180 kinderen tekenden hun winkel van de toekomst, met 30 hadden we zelfs een tweedaagse workshop over een nieuwe winkel. Hieruit ontstond JBC K’dee: een kids only winkelconc­ept volledig op maat van kinderen”, zegt Claes. “Dat leverde ook voor ons nieuwe inzichten op. Zo hangt hier alle kleding op hun hoogte, zodat zij zelf kunnen kijken en kiezen. Daarnaast willen kinderen niet alleen shoppen, maar zich ook amuseren en dingen beleven. Daarom is de winkel extra kleurrijk en gevuld met leuke speeleleme­nten.”

Opa Jean

Zo is er een indrukwekk­ende boomhut, een gigantisch denk- en behendighe­idsspel... voor elk wat wils. “Ze worden meegenomen in de wereld van Babs en Tiest, een knipoog naar JBC-stichter en onze papa Jean-Baptiste Claes.

De figuurtjes beleven de gekste avonturen in de tuin en het grote boomhuthui­s van opa Jean. En er is er een babyafdeli­ng waar naast de babycollec­tie ook een ruimte is om de baby te verschonen en te (borst)voeden. Het Limburgse bureau Deusjevoo tekende voor het winkelconc­ept.”

Corona

Claes is erg blij dat de winkel in Quartier Bleu eindelijk open is. “Al is dat zonder de toeters en bellen die we wilden. Zo zal de boomhut, het hart van deze winkel, nog even gesloten blijven. Maar zelfs dan blijft JBC K’dee misschien wel de mooiste kinderwink­el van België”, zegt Claes. “De stevigheid van de gepaste kleding kunnen de kinderen straks meteen zelf uittesten op de glijbaan. En alle pashokjes staan in het teken van een dier.”

“We zijn superblij te kunnen openen in Quartier Bleu, waarin we erg geloven. Een nieuwe winkelwijk, mooie concepten en een prachtige ligging aan het water. Ik voorspel deze buurt echt een mooie toekomst. Voor onszelf biedt dit een nieuwe start in dit ‘na-corona’-tijdperk. 120 winkels 8 weken dicht, dat halen we nooit in. Via online geraakten we aan een derde van onze normale cijfers. Fijn, maar dat doet toch pijn. Als ik de vreugde zie waarmee onze collega’s mekaar weer hebben begroet, dan kikker ik daar meteen van op. Maar de beste periode voor ons bedrijf was het de afgelopen weken zeker niet.”

 ?? FOTO SD ?? De winkel is helemaal op maat van kinderen, al blijven de speeltoest­ellen nog even gesloten.
FOTO SD De winkel is helemaal op maat van kinderen, al blijven de speeltoest­ellen nog even gesloten.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium