Het Belang van Limburg

Drive-in voor coronatest in triagepost van Maasmechel­en

- Koen Snoekx

TESTEN EN TRACEN MAASMECHEL­EN In Maasmechel­en kunnen inwoners sinds deze week door een drive-in rijden en vanuit hun auto getest worden op het coronaviru­s. “Zo kunnen we binnen de minuut een test uitvoeren.”

Sinds deze week is het systeem van testen en tracen van kracht, waarbij ook mensen met lichte symptomen een coronatest moeten ondergaan als hun huisarts dit nodig acht. De nieuwe testmethod­e zorgt opnieuw voor drukte bij de negen

Limburgse triagepost­en, maar daar hebben ze in Maasmechel­en iets op gevonden. “Aan de Oude Burelen hebben we een drive-in ingericht waar mensen vanuit hun auto kunnen getest worden op Covid-19”, zegt de Maasmechel­se huisarts Ann Mandervelt. “Op die manier kunnen we binnen de minuut een test uitvoeren, zodat we op korte tijd heel wat mensen kunnen testen. Als de test met de neuswisser moeilijk lukt terwijl de persoon in de wagen zit, mag die natuurlijk even uitstappen.” De gemeenscha­pswachten van Maasmechel­en worden ingezet om alles mee in goede banen te leiden. Dr. Mandervelt benadrukt wel dat inwoners niet zomaar op eigen initiatief naar de drive-in kunnen komen voor een coronatest. “Wie lichte symptomen heeft, moet altijd eerst de huisarts bellen, die vervolgens een afspraak voor een test maakt als dat nodig is.”

De drive-in is elke dag open tussen 13 uur en 17 uur. “Maandag hebben we hier 33 mensen getest, dinsdag was dat een gelijkaard­ig aantal”, zegt dr. Mandervelt. De drive-in is bedoeld voor inwoners van Maasmechel­en en Lanaken. “Voor de consultati­es voor Covid-19 verandert er niks. De inwoners van Maasmechel­en kunnen hiervoor nog altijd terecht in het triagecent­rum van onze gemeente, voor de inwoners van Lanaken is dat de triagepost van Genk.”

 ?? FOTO DICK DEMEY ?? In Maasmechel­en word je getest terwijl je in je wagen zit.
FOTO DICK DEMEY In Maasmechel­en word je getest terwijl je in je wagen zit.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium