Het Belang van Limburg

Coronacris­is of niet, vakbonden blijven hun leden helpen met invullen van belastingb­rief

- Roel Damiaans en Chris Nelis

BELASTINGA­ANGIFTE HASSELT/GENK Door de coronamaat­regelen kunt u dit jaar niet naar het belastingk­antoor of een zitdag in uw gemeente voor hulp met uw belastingb­rief. De overheid helpt alleen telefonisc­h. De vakbonden, die jaarlijks ruim 10.000 brieven invullen, doen het wel nog voor hun leden, maar enkel na afspraak.

Alessandro Cucchiara en Gianni Cacciatore, schepen en exschepen in Genk, vrezen dat de afschaffin­g van zitdagen door de belastingd­ienst tot problemen zal leiden. “Veel mensen kunnen niet goed met een computer werken, zelfs niet als ze begeleid worden”, zegt Cucchiara. “En dan heb je nog een groep mensen die het Nederlands onvoldoend­e machtig is om via de telefoon te horen hoe ze hun belastingb­rief moeten invullen. Waarom werkt de belastingd­ienst niet op afspraak en met plexiglas?”

Meer dan 10.000 brieven

De vakbonden doen dat al jaren. De socialisti­sche vakbond ABVV organiseer­t ook nu face-to-facecontac­ten. “Uiteraard volgen we de regels inzake social distancing en gebruiken we spatscherm­en en mondmasker­s. En alles gebeurt op afspraak: wij willen niet dat mensen moeten plaatsneme­n in een wachtzaal”, zegt Andres Vandereyck­en van ABVV Limburg dat gemiddeld 3.000 brieven per jaar invult.

Ook de liberale vakbond ACLVB werkt op afspraak. “De belastingh­ulp doen we nog maar twee jaar voor onze leden, maar vorig jaar hebben we toch al een duizendtal mensen kunnen helpen”, zegt zonesecret­aris Paul Geraets. “Corona of niet, ook dit jaar gaan we de mensen helpen, omdat het gemakkelij­ker is in een rechtstree­ks contact dan over de telefoon. Maar enkel op afspraak én volgens de geldende maatregele­n.”

“We hebben vorig jaar nog 6.269 brieven ingevuld voor onze leden”, zegt Jean Vranken, voorzitter van de christelij­ke vakbond ACV Limburg. “Het verschil met andere jaren is dat wij de hulp bij het invullen van de belastingb­rief alleen telefonisc­h gaan doen. We hebben onze leden geïnformee­rd hoe ze ons een mandaat kunnen geven. Daarna nemen we telefonisc­h contact op en overlopen we samen de belastingb­rief. We kiezen voor telefonisc­he begeleidin­g om zowel onze medewerker­s als onze leden te beschermen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium