Het Belang van Limburg

Dertiger bedreigt ex meteen weer na eerdere veroordeli­ng voor stalking

- Shauni Deferm

RECHTBANK AS Een 30-jarige man uit As is opnieuw veroordeel­d wegens belaging en bedreiging van zijn ex-vrouw en haar nieuwe partner uit razernij na een eerdere veroordeli­ng. Dit keer moet hij voor een jaar naar de gevangenis.

De man had tussen 2016 en januari 2019 een relatie met het slachtoffe­r. Twee maanden na de breuk leerde de vrouw haar nieuwe partner kennen. De dertiger kon de relatiebre­uk niet verkroppen. Tussen januari en maart 2019 begonnen de eerste bedreiging­en. Niet veel later werden de vrouw en haar moeder ook belaagd en werden er vernieling­en gepleegd. Hiervoor kreeg de man op 3 maart van dit jaar al twee jaar cel.

Bedreiging­en

Na de uitspraak van dit vonnis, viel hij zijn ex opnieuw lastig uit razernij voor zijn veroordeli­ng. “Hoer, deze keer geen lapke maar ik pits hem kapot”, zo stuurde de man enkele dreigement­en naar zijn ex-vriendin waarin hij zei dat hij haar nieuwe partner zou vermoorden.

Enkele minuten later probeerde de man het slachtoffe­r tevergeefs via videochat te contactere­n. Omdat dat niet lukte, verstuurde hij een videoboods­chap. Daarin zei hij dat hij opnieuw zou beginnen als hij vrijkomt. Zo zou hij de nieuwe vriend van zijn ex-vriendin opzoeken, hem met zijn baard over de grond sleuren en hem bewerken met een mes.

Na het ontvangen van de videoboods­chap diende de vrouw opnieuw klacht in. De politie van Oudsbergen ging onmiddelli­jk langs bij de dertiger thuis. Zijn vader ontkende eerst dat zijn zoon thuis was, maar de agenten vonden de man verstopt op het toilet. Hij gaf toe dat hij de video verstuurd had maar dat hij die bedreiging­en nooit zou uitvoeren. De Tongerse rechter veroordeel­de de man tot een gevangenis­straf van een jaar. Zijn ex-vriendin en haar nieuwe vriend krijgen elk een schadeverg­oeding van 1.250 euro.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium